Μειωμένα κέρδη το 2019 για τη Λούης

Μειωμένα κέρδη κατέγραψε το 2019 η εταιρεία Λούης. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο όμιλος, τα κέρδη του την προηγούμενη χρονιά μειώθηκαν στα €18,2 εκατ έναντι κερδών ύψους €30,2 εκατ το 2018.
 
Υπήρξε δηλαδή μια σημαντική μείωση κατά €12 εκατ, γεγονός το οποίο οφείλεται σε συγκεκριμένους παράγοντες που επέδρασαν αρνητικά στα αποτελέσματα του Συγκροτήματος.
 
Συγκεκριμένα, αρνητική επίδραση είχε η υιοθέτηση από την 1η Ιανουαρίου 2019 του νέου διεθνούς προτύπου χρηματοοικονομικής αναφοράς σε σχέση με τις μισθώσεις ξενοδοχείων και άλλων ακινήτων που επέφερε επιπρόσθετη ζημιά €6,6 εκ.
 
Επίσης, αρνητικά επέδρασαν τα έξοδα διάσπασης και άλλα έξοδα που σχετίζονται με την πώληση των πέντε ξενοδοχείων στην Ελλάδα ύψους €2,4 εκατ, η αύξηση της φορολογίας ύψους €5,4 εκ. και η ζημιά από απομείωση στην αξία των πλοίων ύψους €14 εκ.
 
Εξάλλου, όπως τονίζεται, τον Σεπτέμβριο του 2019 λόγω της πτώχευσης της Thomas Cook το Συγκρότημα διέγραψε εισπρακτέα ύψους €0,7 εκ. στα διοικητικά έξοδα στην ενοποιημένη κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων.
 
Ως αντιστάθμισμα, επέδρασσε θετικά το κέρδος από την αναδιάρθρωση δανεισμού της Celestyal ύψους €17 εκατ Επίσης, στα αποτελέσματα του 2018 περιλαμβάνεται κέρδος €11,3 εκατ που προέκυψε από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού, κέρδος €1,2 εκατ που προέκυψε από την απόκτηση του επιπλέον 49% μετοχών της Celestyal, ζημιά €6,4 εκατ από απομείωση στην αξία περιουσιακών στοιχείων και ζημιά €3,4 εκατ από την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων
 
Σε ότι αφορά τον κύκλο εργασιών του Συγκροτήματος, κατέγραψε αύξηση €35,4 εκατ (19,7%) κυρίως λόγω της συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Celestyal για ολόκληρο το 2019 σε αντίθεση με το 2018 που ήταν από τις 13 Ιουνίου και έπειτα.
 
Ο δανεισμός του συγκροτήματος παρουσιάζει μείωση €64,9 εκ.
 
Σε ότι αφορά τις προοπτικές, τονίζεται ότι το συγκρότημα θα συνεχίσει τη δραστηριοποίηση στον τομέα των ξενοδοχείων, επιδιώκοντας περαιτέρω επέκταση των εργασιών σε Κύπρο κα Ελλάδα αλλά και σε καινούριες αγορές του εξωτερικού που παρουσιάζονται ευκαιρίες διαχείρισης ή ενοικίασης ξενοδοχειακών μονάδων.
 
Όσον αφορά τον τομέα των κρουαζιέρων, στόχος της Celestyal είναι η εδραίωση των εργασιών της με δική της επωνυμία καθώς και η εκμετάλλευση των κρουαζιερόπλοιων ολόχρονα.
 
Πάντως, σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του συγκροτήματος αναμένεται να επηρεαστούν από την πανδημία του κορωνοϊου.

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση