Τρ. Κύπρου: Πανέτοιμη να στηρίξει τον τουρισμό

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο εκτενής συνάντηση μεταξύ Τράπεζας Κύπρου και ΠΑΣΥΞΕ. Παρόντες ήταν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Πανίκος Νικολάου και ο Χάρης Λοϊζίδης 

Συζητήθηκαν μέτρα και κινήσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η συζήτηση και η ανταλλαγή απόψεων ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και πολύ βοηθητική, τόσο για την Τράπεζα Κύπρου όσο και για τον ΠΑΣΥΞΕ. Ξεκαθάρισαν διάφορες επιλογές που έχει στη διάθεσή του ο τουριστικός τομέας για να ολοκληρώσει την επανεκκίνηση του, αλλά και για να ενισχυθεί εν όψει των επιλογών ανάκαμψής του ευρύτερα. Οι επιλογές αυτές αντισταθμίζουν σε σημαντικό βαθμό την αβεβαιότητα που ακόμα επικρατεί. 


Είναι η δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της διαχείρισης της κρίσης πανδημίας, με σκοπό να διασφαλιστεί η δέουσα πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την προστασία των υγιών επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. 

Μετά τη συνάντηση δήλωσαν τα ακόλουθα:

Πανίκος Νικολάου: 
«Στόχος μας είναι η στήριξη των βιώσιμων επιχειρήσεων με σκοπό να προστατέψουμε την απασχόληση και τα έσοδα των νοικοκυριών. 
Ο τομέας του τουρισμού έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο διότι αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι του ΑΕΠ και της απασχόλησης, αλλά και επειδή έμμεσα στηρίζει την απασχόληση σε άλλους τομείς, όπως την γεωργία, το εμπόριο και τις μεταφορές. Ο κλάδος χαρακτηρίζεται από δυναμικότητα, προσαρμοστικότητα και υψηλές αντοχές και η σωστή και έγκαιρη στήριξη του θα βοηθήσει στην επανεκκίνηση της οικονομίας αλλά και τη γενικότερη ανάπτυξη και απασχόληση στην Κύπρο.»


Χάρης Λοϊζίδης:  
"Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Τράπεζα Κύπρου καθώς η οικονομία μπαίνει σε ρυθμούς επανεκκίνησης. Η διμερής μας σχέση είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την οικονομία και χαίρομαι που εισακούονται οι ανησυχίες και προβληματισμοί του κλάδου μας, καθώς και οι εισηγήσεις μας για την ανάκαμψη της οικονομίας."

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food