Απογοήτευση κέντρων αναψυχής για τα νέα σχέδια της κυβέρνησης

Απογοήτευση εκφράζει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (Ο.Σ.Ι.Κ.Α) για να νέα σχέδια στήριξης της απασχόλησης που ανακοινώθηκαν σήμερα από την κυβέρνηση και προειδοποιεί με δυναμικές αντιδράσεις εάν δεν διορθωθεί η αδικία για τον κλάδο, που όπως αναφέρει προκλήθηκε μέσα από τα σχέδια.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στην οποία συμμετέχει και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Αμμοχώστου (ΣΙΚΑΑ), αναφέρεται ότι «μετά τις σημερινές εξαγγελίες των νέων σχεδίων στήριξης της απασχόλησης, εκφράζουμε την απογοήτευσή μας για την στήριξη του κλάδου μας. Εκ πρώτης όψεως οι χώροι εστίασης θα μπορούν να ενταχθούν στο 2ο σχέδιο εάν και εφόσον ο κύκλος εργασιών τους προέρχεται τουλάχιστο κατά 40% από τον τουρισμό και θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών κατά 55%».
 
Προστίθεται ότι «είναι άξιο απορίας το γεγονός ότι η στήριξη για τον κλάδο μας και τους χιλιάδες εργαζομένους σε αυτόν θα τερματιστεί τον Αύγουστο, ενώ σε άλλο κλάδο συναφή με τον τουρισμό θα συνεχιστεί μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. Η άποψη μας είναι ότι οι τουριστικές επιχειρήσεις θα έπρεπε να ενταχθούν σε ένα ενιαίο σχέδιο, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του κάθε κλάδου».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «η διάκριση που γίνεται στα σχέδια που ανακοινώθηκαν σήμερα, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο αίσθημα αδικίας στον κλάδο μας και πιθανόν και σε άλλους κλάδους».
 
Ο Σύνδεσμος «θα μελετήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις των σχεδίων, όταν αυτοί θα δημοσιευθούν και θα στείλει σχετικές εισηγήσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα».
 
Αφού αναφέρει πως «καμία διαβούλευση δεν έγινε με εκπροσώπους του κλάδου στην ετοιμασία των σχετικών σχεδίων» ο ΟΣΙΚΑ σημειώνει πως «σε περίπτωση που μετά από εύλογο χρονικό διάστημα από την κατάθεση των εισηγήσεων μας, δεν διορθωθεί η αδικία που έχει προκληθεί, τότε θα προχωρήσουμε με δυναμικές αντιδράσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες