Φ. Ρουσουνίδης: Τι αποκαλύπτει στην πρώτη του συνέντευξη

Την πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων της θέσης του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, παραχώρησε στο InBusinessNews ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης.

Να μπω στα παπούτσια του Ζαχαρία
Ο κ. Ρουσουνίδης, τόνισε αρχικά πως στόχος του είναι να συνεχίσει το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε για αρκετά χρόνια, ο προκάτοχος του Ζαχαρίας Ιωαννίδης.

«Σίγουρα είναι βαρύ το φορτίο που αναλαμβάνω, καθώς δεν είναι εύκολο να μπεις στα παπούτσια του Ζαχαρία Ιωαννίδη, ο οποίος επέδειξε εξαιρετικό έργο και έκανε γνωστό το όνομα του ΠΑΣΥΞΕ σε Κύπρο και εξωτερικό. Αυτό που προσωπικά θα επιδιώξω είναι τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του ΠΑΣΥΞΕ, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην τεχνολογία», τόνισε.

Η ποιότητα των ξενοδοχείων και τα αυξημένα κόστη
Κληθείς να σχολιάσει την υφιστάμενη κατάσταση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην Κύπρο ο κ. Ρουσουνίδης υπογράμμισε πως είναι η πιο βαθιά πληγείσα βιομηχανία στην Κύπρο, προσθέτοντας πως τα ξενοδοχεία που θα επιλέξουν να ανοίξουν θα το πράξουν με αυξημένα κόστη σε σύγκριση με πέρυσι, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Έχουμε ωστόσο πολύ καλής ποιότητας ξενοδοχεία στην Κύπρο. Δεν είναι υπερβολή να πω πως ακόμη και τα 3 αστέρων ξενοδοχεία μας είναι πολύ καλύτερα από ξενοδοχεία 4 ακόμη και 5 αστέρων άλλων χωρών», είπε.

Μειώσεις μέχρι 30% στις φετινές τιμές
Σε σχέση με την τιμολογιακή τους πολιτική φέτος ανέφερε η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχείων θα ανοίξει με μειωμένες τιμές σε σύγκριση με πέρυσι.

«Με βάση τα στοιχεία μας το 80% των ξενοδοχείων που άνοιξαν ή θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες, έχουν μειωμένες τιμές μεταξύ 15-30% σε σύγκριση με πέρυσι, ποσοστό που είναι μεγαλύτερο αν ληφθεί υπόψιν και το αυξημένο κόστος που έχουν. Παράλληλα και αυτά που διατήρησαν τις ίδιες τιμές με πέρυσι, το έπραξαν λόγω των ανακαινίσεων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν προβεί. Υπό κανονικές συνθήκες με την επένδυση που έκαναν έπρεπε να αυξήσουν τις τιμές», υπογράμμισε.

Το θετικό και αρνητικό σενάριο για τον τουρισμό
Απαντώντας σε ερώτημα σε σχετικά με το που αναμένει να κλείσει η φετινή χρονιά σε επίπεδο αφίξεων, ανέφερε πως με βάση το θετικό σενάριο θα φέρουμε φέτος 1,5 εκατομμύριο τουρίστες που αντιστοιχεί στο 30% των περυσινών αφίξεων.
 
«Με το χειρότερο σενάριο ο αριθμός θα περιοριστεί κάτω από το 1 εκατομμύριο τουρίστες, που αντιστοιχεί περίπου στο 20% των περυσινών αφίξεων», είπε.

Ραγδαίοι ρυθμοί ανάπτυξης το 2021
Τέλος, χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως το προζύμι για την επόμενη χρονιά.

«Τα vouchers και η δωρεάν νοσηλεία που προσφέρουμε σε όσους τουρίστες νοσήσουν από κορωνοϊό θα βοηθήσουν αρκετά σε αυτή την προσπάθεια. Αν συνεχίσει η σωστή διαχείριση, μπορούμε να ελπίζουμε σε ραγδαίους ρυθμούς ανάπτυξης, σε ό,τι αφορά στον τουρισμό το 2021», κατέληξε.
 

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού