Ενδιαφέρον για τουριστικές επισκέψεις στην Κύπρο από πολίτες ΕΕ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον από πολίτες κρατών μελών της ΕΕ για ταξίδια στην Κύπρο μετά το άνοιγμα των αιθέρων, όπως προκύπτει από πρωινή τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου με τους  Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ που είναι διαπιστευμένοι στην Κύπρο, τους οποίους ενημέρωσαν για τους σχεδιασμούς και τα πρωτόκολλα για επανάνοιγμα της Κύπρου ως ελκυστικού και ασφαλούς τουριστικού προορισμού. 
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οι Πρέσβεις των κρατών που δεν περιλαμβάνονται ακόμη στους καταλόγους των χωρών των οποίων οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την Κύπρο, μετά την επανεκκίνηση του τουρισμού και το άνοιγμα των αιθέρων, ενδιαφέρθηκαν να μάθουν πότε θα γίνει αυτό για τη χώρα τους, σημειώνοντας πως υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τουριστικές επισκέψεις στην Κύπρο λόγω των θετικών επιδημιολογικών δεδομένων της χώρας σε ότι αφορά την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Εξηγήσαμε ότι γίνεται αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων όλων των χωρών και ότι οι κατάλογοι θα επικαιροποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.
 
Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης έγινε εισαγωγή και μια γενική παρουσίαση σε σχέση με τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου από τον κ. Χριστοδουλίδη, ενώ ο κ. Περδίος προέβη σε μια πολύ λεπτομερή παρουσίαση για το πώς κατηγοριοποιήθηκαν οι χώρες, για τα ιατρικά πρωτόκολλα για το τι θα γίνεται στην περίπτωση που αρρωστήσει κάποιος κλπ.
 
Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τους Πρέσβεις οι οποίες απαντήθηκαν από τους δυο κρατικούς αξιωματούχους. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ οι Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ έδωσαν στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συγχαρητήρια στην κυπριακή Κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα της πανδημίας.
 
Οι Πρέσβεις όσων χωρών δεν είναι ακόμη στους καταλόγους από όπου μπορούν να έρχονται τουρίστες στην Κύπρο ρώτησαν πότε θα γίνει αυτό επισημαίνοντας πως υπάρχει ενδιαφέρον από πολίτες των χωρών τους να επισκεφθούν την Κύπρο, επεσήμανε η ίδια πηγή.
 
Σημειώνεται πως στην τηλεδιάσκεψη, που διήρκησε μιάμιση ώρα, συμμετείχαν και οι Πρέσβεις των κρατών μελών της ΕΕ που δεν έχουν την έδρα τους στην Κύπρο.
 
Υπενθυμίζεται πως οι  Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, Μεταφορών Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος έστειλαν στα τέλη Μαΐου με επιστολή τους στους τουριστικούς εταίρους της Κύπρου στο εξωτερικό το πρωτόκολλο λειτουργίας της χώρας ως τουριστικού προορισμού για το φετινό καλοκαίρι.

Όπως ανακοινώθηκε στις 24 Μαϊου η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας προέβη σε αξιολόγηση κινδύνου για διάφορες χώρες ως προς τη νόσο του κορωνοϊού, ενόψει της επανεκκίνησης του τουρισμού και τη αποκατάστασης της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή στις χώρες χαμηλού κινδύνου περιλαμβάνονται: Μάλτα, Ελλάδα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φιλανδία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβενία, Λιθουανία.

Στις χώρες με αυξημένο κίνδυνο συγκριτικά με την κατηγορία Α περιλαμβάνονται: Ελβετία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα