Το γερμανικό... κλειδί για τον φετινό τουρισμό

Στην ανταπόκριση της Γερμανίας επενδύει για τη φετινή χρονιά και υπό τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί η τουριστική αγορά της Κύπρου. Η Γερμανία, μαζί με το Ισραήλ και την Ελλάδα που είναι χώρες που συνεισφέρουν στον τουρισμό μας, είναι οι τρεις βασικές χώρες από τις οποίες περιμένει να επωφεληθεί ο τομές, εν τη απουσία των μεγάλων αιμοδοτών, Ηνωμένου Βασιλείου (1,3 εκατ. αφίξεις το 2019) και Ρωσίας (781 χιλιάδες). 

Στελέχη της αγοράς, μάλιστα, αναφέρουν ότι λόγω μεγέθους η Γερμανία μπορεί να δώσει μια σημαντική ώθηση στην τουριστική βιομηχανία. Όσον αφορά τις μικρότερες χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα των 19 χωρών, για τις οποίες θα ανοίξουν τα κυπριακά αεροδρόμια στις 9 Ιουνίου, μία αύξηση των τουριστών τους δεν θα είναι η λύση στο πρόβλημα, αλλά θα βελτιώσει κάπως την κατάσταση. Αυξήσεις στο τουριστικό ρεύμα των χωρών αυτών, ωστόσο, προϋποθέτει και αυξήσεις του πτητικού προγράμματος. 
 
Όπως φαίνεται και στον πιο κάτω πίνακα που ετοίμασε το InBusinessNews, βάσει των στοιχείων της Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2019, η πλειοψηφία των χωρών για τις οποίες ανοίγουν τα αεροδρόμια σε αυτή την πρώτη φάση δεν είναι χώρες με ουσιαστική συμβολή στις αφίξεις τουριστών, που το 2019 ανήλθαν σε 3.976.777.

Υπενθυμίζεται ότι με το άνοιγμα των αεροδρομίων στις 9 Ιουνίου η Κύπρος μπορεί να υποδεχθεί τουρίστες από Ελλάδα, Μάλτα, Βουλγαρία, Νορβηγία, Αυστρία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Δανία, Γερμανία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ελβετία, Πολωνία, Ρουμανία, Κροατία, Εσθονία και Τσεχία.
 

Νέα δρομολόγια προς Γερμανία
Σε αυτή τη φάση το ενδιαφέρον για διακοπές στην Κύπρο προέρχεται κυρίως από τη Γερμανία, το Ισραήλ, την Αυστρία και την Ελβετία. Την στόχευση προς την γερμανική αγορά ενισχύουν και τα νέα δρομολόγια που ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Wizz Air, τα οποία περιλαμβάνουν πτήσεις προς τρεις νέους προορισμούς της Γερμανίας (Ντόρτμουντ, Μέμινγκεν και Καρλσρούη).

Οι νέες πτήσεις του ουγγρικού αερομεταφορέα περιλαμβάνουν επίσης και τους ακόλουθους προορισμούς: Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), Πολωνία (Βρότσλαβ), Δανία (Κοπεγχάγη, Μπιλούντ), Φινλανδία (Τούρκου) και Ρουμανία (Σουτσεάβα).

Δειτε Επισης

Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός