Τα μέτρα ωθούν τον τουριστικό κόσμο προς τις ράγες της κανονικότητας

Έκδηλη είναι η ικανοποίηση του τουριστικού κλάδου για το νέο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, καθώς θεωρούν ότι είναι ικανό να βάλει στη σωστή τροχιά την οικονομία αλλά και τον τομέα του τουρισμού. 

Εστιάζοντας στο ότι οι επιχειρήσεις του τουρισμού χρειάζονται στήριξη χωρίς καθυστερήσεις, παράγοντες του τομέα που μίλησαν στο InBusinessNews εκτίμησαν ότι οι νέες αποφάσεις μπορούν να εφαρμοστούν μέσα στο επόμενο διάστημα και να δώσουν τάχιστες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Βασίλης Σταματάρης: Μηχανισμοί για άμεση εφαρμογή των μέτρων
Σίγουρα ως κλάδος χαιρετίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης, αφού αυτό που χρειαζόμαστε σε αυτή τη φάση είναι αποφάσεις, οι οποίες μας βοηθούν να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας, μας είπε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου, Βασίλης Σταματάρης.
 
Αναμένουμε ότι τα μέτρα θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή και αυτό που έχουμε αντιληφθεί είναι ότι δεν θα υπάρξουν κωλυσιεργίες, καθώς υπάρχει ήδη ένα έγκυρο αρχείο στο υπουργείο Εργασίας, μετά την αξιοποίηση των ειδικών σχεδίων που έχουν προκηρυχθεί, σημείωσε. Αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι δεν είναι μόνο μέτρα εξαγγελίας αλλά υπάρχουν και μηχανισμοί που η κυβέρνηση έχει σκεφτεί εκ των προτέρων, συμπλήρωσε.
 
Θάνος Μιχαηλίδης: Πρόγραμμα πέραν του 2020
Και του χρόνου θα είναι δύσκολη χρονιά οπόταν είναι θετικό που είναι ένα πρόγραμμα πέραν του 2020, μας επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου, Θάνος Μιχαηλίδης. Ο ίδιος, αναφερόμενος στον ξενοδοχειακό τομέα, στάθηκε στο μέτρο της επιδότησης δανείων, καθώς όπως μας είπε οι τουριστικές επιχειρήσεις δουλεύουν με τον δανεισμό.

Γενικότερα χαρακτήρισε το πακέτο μέτρων ως πολύ ικανοποιητικό, τόσο για την οικονομία, όσο και για τον τουριστικό τομέα, εξηγώντας ότι η γενικότερη ώθηση της οικονομίας είναι απαραίτητη για την άνοδο και του δικού τους τομέα.
 
Άκης Βαβλίτης: Ξεκλειδώνουμε την τουριστική βιομηχανία
Με τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «ξεκλειδώνουμε την τουριστική βιομηχανία», είναι η φράση που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ), Άκης Βαβλίτης. Για τον ίδιο τα μέτρα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσουν μετά βεβαιότητας την τουριστική βιομηχανία, ιδίως η μείωση του ΦΠΑ και η συνέχιση της στήριξης που παρέχεται μέσω των σχεδίων του υπουργείου Εργασίας. 
 
Εντούτοις, όπως μας είπε, το 2020 θα είναι μια δύσκολη και κουτσουρεμένη χρονιά και ο στόχος όλων πρέπει να είναι το 2021. 
 
ΠΑΣΥΞΕ: Το πακέτο απαντά σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες μας
Από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) μας παρέπεμψαν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, σύμφωνα με την οποία, το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης απαντά σε μεγάλο βαθμό στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η κάθε επιχείρηση.

«Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης του τουριστικού τομέα και αποκατάστασης της συνδεσιμότητας της Κύπρου, που ως γνωστό, υπέστησαν και το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω της πανδημίας, ισχυρή πεποίθησή του Συνδέσμου είναι ότι θα δώσει την αναγκαία ώθηση για την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας, ώστε να καταστεί εκ νέου ανταγωνιστική, στηρίζοντας την ανάκαμψη».

Ο ΠΑΣΥΞΕ θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για αξιοποίηση των μέτρων, προκειμένου να είναι σε θέση να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα ξενοδοχεία κατά την παρούσα τουριστική σεζόν, με στόχο ένα δυναμικό ξεκίνημα για την επόμενη χρονιά. 
  

Δειτε Επισης

Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν