Έτοιμη η Κύπρος να πληρώσει τις διακοπές τουριστών με COVID-19 ;

Εκτενείς αναφορές στα διεθνή μέσα ενημέρωσης στην επιστολή των τριών υπουργών με στόχο να προσελκυστεί τουριστικό ρεύμα στην Κύπρο. Tόσο το ΒΒC όσο και η USA Today κάνουν λόγο πως η Κύπρος δηλώνει έτοιμοι να πληρώσει τα έξοδα των τουριστών οι οποίοι θα επισκεφθούν την Κύπρο και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους διαπιστωθούν ότι είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, το BBC υπό τον τίτλο «Coronavirus: Cyprus to pay holiday costs of infected tourists», επισημαίνει πως η Κύπρος έχει δεσμευτεί να καλύψει τα έξοδα διακοπών τουριστών οι οποίοι ενδεχομένως εντοπιστούν θετικοί στον ιό μετά το ταξίδι τους στην Κύπρο. Όπως αναφέρουν, «Οι τουρίστες θα πρέπει μόνο να αναλάβουν το κόστος της πτήσης μεταφοράς αεροδρομίου και επαναπατρισμού τους. Είναι μέρος ενός πακέτου μέτρων που αποσκοπούν στην επιστροφή επισκεπτών στο νησί».

Από την πλευρά της η USA Today υπό τον τίτλο «Cyprus pledges to cover costs for coronavirus-infected tourists while on vacation», αναφέρει ότι η Κύπρος δεσμεύεται να καλύψει όλα τα έξοδα για όποιον εντοπιστεί θετικός στον ιό, κατά τη διάρκεια των διακοπών του στο νησί. Η κυπριακή κυβέρνηση θα καλύψει τη διαμονή, τα τρόφιμα, τα ποτά και τα φάρμακα για ασθενείς με COVID-19 και τις οικογένειές τους. Οι ασθενείς θα πρέπει να πληρώσουν μόνο για τη διαδρομή με ταξί προς το αεροδρόμιο και την πτήση για το σπίτι.
«Ένα νοσοκομείο 100 κλινών απευθύνεται αποκλειστικά σε ξένους ταξιδιώτες που θα είναι θετικοί. Περίπου 112 μονάδες εντατικής θεραπείας εξοπλισμένες με 200 αναπνευστήρες θα διατεθούν για ασθενείς. Ένα "ξενοδοχείο καραντίνας" 500 δωματίων προορίζεται για μέλη της οικογένειας των ασθενών και για άλλες στενές επαφές».

Αξίζει να σημειωθεί πως στην επιστολή των τριών Υπουργών απαντάται το ερώτημα πως θα γίνει η διαχείριση τουριστών οι οποίοι εντοπιστούν θετικοί στον ιό κατά την παραμονή τους στην Κύπρο.
 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες