Επεκτάσεις ξενοδοχείων και ανέγερση νέου στην Αγία Νάπα

Τρεις νέες τουριστικές αναπτύξεις προχωρούν με τους προγραμματισμούς τους μετά από σχετικές εγκρίσεις που έλαβαν πρόσφατα από το Τμήμα Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα η ανέγερση ενός νέου ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και μετατροπές και προσθήκες σε δύο ξενοδοχεία σε Πρωταρά και Πέγεια αντίστοιχα. 
 
Ξενοδοχείο 144 κλινών στην Αγία Νάπα
Το νέο ξενοδοχείου, στην Αγία Νάπα, θα είναι 4* και θα έχει δυναμικότητα 144 κλινών. Το τεμάχιο στο οποίο θα ανεγερθεί έχει εμβαδό 8.498 τ.μ. και εμπίπτει σε τουριστική ζώνη Τ3δ3 με επιτρεπόμενο αριθμό ορόφων να μην ξεπερνά τους 3. Το τεμάχιο απέχει περίπου 400 μέτρα από τη θάλασσα.

Ο χώρος ανάπτυξης του ξενοδοχείου βρίσκεται εντός της περιοχής Κοκκινοχωριών και απέχει περίπου 185 μέτρα από την «Περιοχή Αγίας Θέκλας- Λιοπέτρι» και τις εγκαταστάσεις της υπό κατασκευή Μαρίνας Αγίας Νάπας. Στα 700 μέτρα βρίσκεται η πλησιέστερη παραλία, αυτή του Μακρονήσου.

Το έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 4 ορόφους. Στον 4ο όροφο θα λειτουργεί εστιατόριο. Το ξενοδοχείο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 62 δωμάτια, 6 σουίτες και 4 δωμάτια για άτομα με ειδικές ανάγκες, εξωτερική και εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, χώρους SPA, εστιατόριο και μπαρ, χώρο αναμονής / lobby και σαλόνι, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, καθώς και 37 χώρους στάθμευσης σε υπόγειο και ισόγειο εκ των οποίων οι 4 για ΑμεΑ.
 
Και Μπλοκ Γ στο ξενοδοχείο PLATOMARE
Από πλευράς της, η V.M.P ENTERPRISES LTD προωθεί την επέκταση της ξενοδοχειακής μονάδας PLATOMARE, στην περιοχή Πρωταρά. Το τεμάχιο ανέγερσης του ξενοδοχείου έχει συνολικό εμβαδό 4.198 τ.μ. και σε αυτό σήμερα υφίστανται δύο υφιστάμενα κτήρια (Μπλοκ Α και Μπλοκ Β), χώρος στάθμευσης, χώρος πρασίνου και κολυμβητική δεξαμενή η οποία προτείνεται να επεκταθεί. Το νέο κτήριο (Μπλοκ Γ) θα ανεγερθεί στο σημείο όπου βρίσκεται το γήπεδο τένις. Εντός των ορίων της ανάπτυξης προτείνεται να κατασκευαστεί και παιδότοπος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υποβλήθηκαν, το προτεινόμενο έργο θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Θα περιλαμβάνει κλειστή κολυμβητική δεξαμενή, σάουνα και αποδυτήρια στο ισόγειο, γυμναστήριο, δωμάτιο μασάζ κλπ. στον 1ο όροφο, αίθουσα πολλαπλής χρήσης, χώρους υγιεινής κλπ. στον 2ο όροφο και 3 δωμάτια στον 3ο όροφο.

Το νέο κτήριο (Μπλοκ Γ) θα συνδέεται με το Μπλοκ Β ενώ το υπόγειο του νέου κτηρίου θα συνδεθεί με διάδρομο με το υπόγειο του Μπλοκ Α. Ο προτεινόμενος υπόγειος χώρος μαζί με τον διάδρομο σύνδεσης με το υπόγειο του Μπλοκ Α θα καταλαμβάνει έκταση 454 τ.μ. ενώ το ισόγειο του νέου κτηρίου θα καλύπτει έκταση 274τ.μ..
 
406 κλίνες σε πεντάστερο στη Πέγεια
Επέκταση μη ολοκληρωμένης ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων στην περιοχή Καφίζης, στη Πέγεια, προωθεί η Lomendox Ltd. Η υφιστάμενη μονάδα διαθέτει 168 κλίνες ενώ η επέκταση θα προσθέσει 238 κλίνες στο ξενοδοχείο με την κατασκευή 8 κτιριακών μονάδων για να φτάσει τον συνολικό αριθμό των 406 κλινών. Η περιοχή όπου προτείνεται η επέκταση του ξενοδοχείου γειτνιάζει με την περιοχή του δικτύου Natura 2000 «Χερσόνησος Ακάμα».

Η έκταση του μέρους του τεμαχίου στο οποίο θα πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη επέκταση ανέρχεται στα 11.655m2. Στα πλείστα ισόγεια δωμάτια του κτιριακού συγκροτήματος θα υπάρχουν κολυμβητικές δεξαμενές αποκλειστικής χρήσης των ενοίκων. Στον χώρο της επέκτασης θα δημιουργηθούν επίσης Χώροι Πρασίνου καθώς επίσης και Παιδική Κολυμβητική Δεξαμενή με νεροτσουλήθρα.

Όσον αφορά τις λοιπές υποστηρικτικές υπηρεσίες που παρέχονται από τον χώρο υποδοχής, χώρους εστίασης κλπ., αυτοί θα είναι κοινοί με την ήδη αδειοδοτημένη ξενοδοχειακή μονάδα. Το προτεινόμενο έργο συνορεύει στα βόρεια με την υπό κατασκευή αδειοδοτημένη ξενοδοχειακή μονάδα ενώ στα βορειοδυτικά, νότια και δυτικά με ιδιωτικές τουριστικές επαύλεις εκ των οποίων 48 βρίσκονται υπό κατασκευή ενώ άλλες 56 ήδη λειτουργούν.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες