Airbnb:Ποια θα είναι η νέα κατηγορία ταξιδιωτών

Μετά την πικρή εμπειρία της πανδημίας, ο CEO της Airbnb, Brian Chesky, προβλέπει ότι πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν σε ό,τι αφορά τους λόγους αλλά και τον τρόπο που θα ταξιδεύει ο κόσμος.

Πρώτον, θα ταξιδεύει για διασκέδαση και όχι για επαγγελματικούς λόγους. Προ – κορωνοϊού, όπως λέει ο Chesky, οι άνθρωποι ταξίδευαν για δουλειά και διασκέδαζαν στις οθόνες. Τώρα ήρθε η ώρα που αυτή η σχέση θα ανατραπεί.

Επίσης, ενδέχεται οι άνθρωποι να ζουν πλέον περισσότερο σαν «ψηφιακοί νομάδες», αφού δεν θα είναι πια αναγκασμένοι να είναι «κολλημένοι» σε μια πόλη για να πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Όπως σημειώνει το Business Insider, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ενεργοποιημένο το επίπεδο 4 του υγειονομικού συναγερμού, που προβλέπει ότι από 31 Μαρτίου δεν γίνονται διεθνή ταξίδια και είναι άγνωστο πότε θα αρθεί αυτός ο περιορισμός.

Επίσης, η ανεργία αυξάνεται σε νέα επίπεδα ρεκόρ και τα επαγγελματικά ταξίδια στο εξωτερικό βγαίνουν για πολύ κόσμο από το κάδρο, αφού 20,5 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους τον Απρίλιο. Αλλά και γι’ αυτούς που έχουν ακόμα δουλειά δεν είναι σαφές πότε θα είναι ασφαλές να ταξιδέψουν.

Όπως αναφέρει εξάλλου ο Chesky, «αυτό το διάστημα είδαμε πως μπορούμε να κάνουμε πολλά μέσω τηλεδιασκέψεων και αυτό θα έχει μεγάλη επίπτωση στο πόσο συχνά ταξιδεύουν οι άνθρωποι για επαγγελματικούς λόγους».

Πολλοί CEOs που μίλησαν στο Business Insider, είπαν εξάλλου ότι στο εξής θα είναι πιο επιλεκτικοί όταν θα σχεδιάζουν επαγγελματικά ταξίδια.

Πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι τα ταξίδια αναψυχής θα ανακάμψουν πολύ πιο γρήγορα από τα επαγγελματικά. Ανοδο θα σημειώσουν κυρίως τα οδικά ταξίδια, ως πιο «ελεγχόμενα», ενώ πιο δύσκολα θα επανέλθουν τα ταξίδια με γκρουπ.

Οι άνθρωποι που επέλεγαν να εργαστούν από απόσταση ενώ ταξιδεύουν σε διαφορετικές χώρες ήταν ήδη μια αυξανόμενη τάση πριν από τον κορωνοϊό. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η πανδημία τελικά θα οδηγήσει σε μαζική έξοδο από τα μεγάλα αστικά κέντρα.

«Πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι δεν χρειάζεται να είναι καθηλωμένοι σε μια πόλη λόγω δουλειάς. Έτσι θα δείτε περισσότερους ανθρώπους που θα επιλέξουν να ζήσουν σε διάφορα μέρη του κόσμου, περνώντας μερικούς μήνες τον χρόνο σε διαφορετικά μέρη», αναφέρει ο Chesky.

Το ίδιο εκτιμά και η CEO της, Julia Hartz, η οποία επισημαίνει ότι η ισπανική γρίπη του 1918 ακολουθήθηκε από ένα κύμα ταξιδιών κατά τη δεκαετία του ’20.

Ομοίως, ο Chesky είναι πεπεισμένος ότι οι άνθρωποι θα συνεχίσουν να θέλουν να ταξιδέψουν στο μέλλον.

«Το 1950, 25 εκατομμύρια άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα και πέρυσι το έκαναν 1,4 δισ. άνθρωποι. Αυτό συνέβη επειδή υπάρχει μια έμφυτη ανθρώπινη επιθυμία για ταξίδια και εξερευνήσεις που δεν πρόκειται να εκλείψει ποτέ », επισημαίνει.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες