Σ. Περδίος: Νέο branding, εκπαίδευση σε οδηγούς ταξί και απαγορεύσεις σε αλκοόλ και αέριο γέλιου

To 55% του πλάνου δράσεων για το 2020 έχει ήδη διεκπεραιωθεί, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο ίδιος το ενημέρωσε σχετικά για το πλάνο που αφορά την Εθνική Στρατηγική 2030. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προκήρυξη διάφορων διαγωνισμών και μελετών, όπως της συνδυαστικής ανάπτυξη Μαρίνας Πάφου, της διαδικτυακής πλατφόρμας παρακολούθησης τουριστικών επιχειρήσεων και τον διαγωνισμό για το νέο λογότυπο της τουριστικής Κύπρου (η προσδοκία είναι να χρησιμοποιείται από το τέλος του 2020).

Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί οι όροι των μελετών για την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού, Υγείας, Ευεξίας, Αποκατάστασης και Ατόμων με κινητικές δυσκολίες και Αειφόρου ανάπτυξης του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας. Οι μελέτες θα προχωρήσουν μετά που θα δοθεί και η σχετική έγκριση που αναμένεται από το υπουργείο Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, έχουν ολοκληρωθεί πάρα πολλές δράσεις που αφορούν τα ορεινά, την ύπαιθρο και τις ακριτικές περιοχές.

"Για παράδειγμα, έχει παρθεί απόφαση για καταβολή κονδυλίου ύψους 200 χιλιάδων ευρώ, από το 2021, στην περιοχή Πόλεως Χρυσοχούς και Τηλλυρίας για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή τους. Αυτό το κονδύλι θα διανεμηθεί μέσω των ΕΤΑΠ Πάφου και Λευκωσίας. Έχουν δοθεί εξειδικευμένε κίνητρα σε διοργανωτές ταξιδιών για προώθηση των ορεινών της υπαίθρου και των ακριτικών περιοχών. Aυτά έχουν ισχύ από την αρχή της φετινής χρονιάς. Επίσης, έχουν δοθεί προτάσεις μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών για περιοχές ή κοινότητες της Κύπρου που πρέπει να δραστηριοποιηθούν ως διατηρητέες. Τέλος έχουμε φτιάξει μια αναλυτικότατη κατάσταση με τις βιοτεχνίες, οικοτεχνίες και αγροκτήματα της Κύπρου που μπορεί να είναι επισκέψιμα, ώστε να ξεκινήσουν να προωθούνται στο εξωτερικό, αλλά και στον εγχώριο τουρισμό. 
Έχει περάσει το νομοσχέδιο για τα μεμονωμένα τουριστικά καταλύματα, τα λεγόμενα Airbnb, καθώς και σχέδιο αναβάθμισης των κέντρων αναψυχής που αφορά χορηγία για ανακαινίσεις τραπεζιών, καρεκλών και γενικά αισθητικής χώρου".

Όσον αφορά το υπόλοιπο 45% των δράσεων του πλάνου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, αφορά:
 

  • Διαγωνισμό για τον ολικό ανασχεδιασμό του τουριστικού μας branding (λογότυπο και υλικό προώθησης της χώρας στο εξωτερικό)
  • Διαβούλευση για το νομοσχέδιο εκπομπών ήχου που αφορά τα κέντρα αναψυχής 
  • Διαδικασία για τον περί Παραλιών Νόμο, με τον οποίον πολλές αρμοδιότητες θα έρθουν στο υφυπουργείο 
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για οδηγούς ταξί και οδηγούς τουριστικών λεωφορείων
  • Πρόταση Νόμου για απαγόρευση κατανάλωσης αλκοόλ σε δημόσιους δρόμους και πλατείες, εκτός ορίων κέντρων αναψυχής
  • Πρόταση για κατάργηση πώλησης αερίου γέλιου σε δημόσιους χώρους
  • Τροποποίηση σχεδίων κινήτρων για ειδικές μορφές τουρισμού: Θα ξεκινήσει διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς ώστε τα κίνητρα να είναι ακόμα πιο στοχευμένα και δυνατά και να έχουν ημερομηνία λήξης, όχι το τέλος αυτής της χρονιάς, αλλά να συνεχίζουν μέχρι και το 2021

Δειτε Επισης

Κωνσταντίνος Ηροδότου: Οικονομική ανάπτυξη της Κύπρου μέσω του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού
Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις