Κύπρος και Ελλάδα άρχισαν διάλογο με TUI για επιστροφή των τουριστών

Η Ελλάδα, η Κύπρος, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία έχουν ξεκινήσει διάλογο με την TU Iκαι συζητούν «εντατικά για την επιστροφή των τουριστών». 

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA), προϋπόθεση αποτελεί η σταδιακή προσαρμογή των πτήσεων και των ταξιδιωτικών περιορισμών. «Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι με τους περιορισμούς των πτήσεων χάνουμε τη βάση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας και οι χώρες της Νότιας Ευρώπης έχουν εξασθενίσει σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε ο Φριτς Γιούσεν, επικεφαλής της TUI, την Τρίτη, σε επιστολή του προς τους συνεργάτες του.

Στην είδηση του DPA με τίτλο «Η TUI αναμένει σταδιακό άνοιγμα του τουρισμού», αναφέρεται πως ο ταξιδιωτικός όμιλος TUI εκτιμά ότι η επανέναρξη του τουρισμού κατά την κρίση του κορωνοϊού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά. 

«Το άνοιγμα πιθανότατα θα είναι σταδιακό και θα ξεκινήσει σε περιφερειακό επίπεδο. Συνεπώς, οι Βαλεαρίδες Νήσοι και οι Κανάριοι Νήσοι θα δεχθούν νωρίτερα τουρίστες σε σύγκριση με τις περιοχές στην ηπειρωτική Ισπανία», έγραψε ο Γιούσεν στην επιστολή.

Το επίκεντρο της σεζόν πιθανότατα θα μετατεθεί για αργότερα. Ωστόσο, η τουριστική βιομηχανία και οι πολιτικοί «πρέπει να κάνουν τα πάντα για να καταστήσουν τα ταξίδια όσο το δυνατόν εφικτά», σημειώνεται. 

Η TUI έχει παγώσει την ταξιδιωτική της δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο μέχρι τις 15 Μαΐου και για να γεφυρώσει το κενό της κρίσης έλαβε κρατικό δανεισμό ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα