Χάρης Λοϊζίδης: Λύση τα πακέτα εγχώριου τουρισμού και τα vouchers

Την οργάνωση πακέτων εγχώριου τουρισμού από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες εισηγείται ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, Χάρης Λοϊζίδης, αφού με τον τρόπο αυτό θα ικανοποιηθούν και οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι, αλλά και οι πολίτες. 

Μιλώντας στην μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ σημείωσε ότι παραδοσιακά ο εγχώριος τουρισμός φτάνει στο 7% των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και συνεπώς υπάρχει μεγάλο περιθώριο προσέλκυσης εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι μέχρι σήμερα επέλεγαν να κάνουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό.
 
Πλάνο για ξένους τουρίστες
Όσον αφορά τον εξωτερικό τουρισμό, μέσα στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, ο Χάρης Λοϊζίδης εστίασε στη σημαντικότητα του να προβληθεί διεθνώς η σωστή διαχείριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κρίση. Πάντως, το γεγονός έχει ήδη εκτιμηθεί στο εξωτερικό, καθώς, όπως ο ίδιος είπε, έχουν ήδη ληφθεί κάποια μηνύματα από το εξωτερικό, σύμφωνα με τα οποία η Κύπρος εκτιμάται ως ένας ασφαλής προορισμός.

Μετά τις μαζικές ακυρώσεις τουριστών, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε διεθνώς ότι κλείνουν τα ξενοδοχεία, οι ακυρώσεις συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με τον κ. Λοϊζίδη να αναφέρει ότι θα πρέπει να ενημερώσουν και οι ίδιοι οι ξενοδόχοι τους πελάτες τους για το πότε θα ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία τους.

Η λύση μέσα στην αβεβαιότητα που επικρατεί μπορεί να δοθεί με την χρήση vouchers, είναι η θέση που εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ, με τα οποία οι τουρίστες, σε περιπτώσεις ακυρώσεων, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά της προκαταβολής για μελλοντικές κρατήσεις μέσα στη σεζόν 2020-2021. Με τον τρόπο αυτό, υπέδειξε, θα ενισχυθούν τα ταμεία των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.
 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων