Δυνατότητα για παραδόσεις χωρίς επαφή σε πάνω από 1.000 σημεία πώλησης

Τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού επέβαλαν τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών στις απολύτως απαραίτητες. Για να ανταπεξέλθουν τα καταστήματα καφέ και φαγητού, οφείλουν να λάβουν μέτρα προστασίας, αλλά παράλληλα υπάρχει και μία μεγάλη ευκαιρία να αναδιοργανώσουν τις υπηρεσίες delivery τους.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία της μεγαλύτερης Παγκύπριας έρευνας καταγραφής καταστημάτων εστίασης, «COMPASS© HORECA», της Συμβουλευτικής εταιρείας iMinder, μεταξύ των 6.000 σημείων που απογράφηκαν Παγκύπρια, πάνω από 1.000 καταστήματα προσφέρουν καφέ και φαγητό μέσω delivery.
 
Μια νέα υπηρεσία που έχουν υιοθετήσει πολλά καταστήματα στο εξωτερικό, είναι οι παραγγελίες χωρίς επαφή «no contact delivery». Οι καταναλωτές παραγγέλνουν online χρησιμοποιώντας τις πιστωτικές τους κάρτες, με αίτημα για παράδοση χωρίς επαφή. Έτσι ο διανομέας χτυπάει το κουδούνι του πελάτη και του ζητάει να κατέβει για να παραλάβει την παραγγελία αφήνοντας την μέσα σε σακούλα στην είσοδο. Ο διανομέας απομακρύνεται 2-4 μέτρα περιμένοντας τον πελάτη να εμφανιστεί και φεύγει όταν αυτός παραλάβει την παραγγελία του. Ο πελάτης, φορώντας γάντια, θα πρέπει να παραλάβει το φαγητό, να πετάξει τις συσκευασίες και να τοποθετήσει το φαγητό του σε καθαρά πιάτα.
 
Μερικά μέτρα ακούγονται πολύ αυστηρά, αλλά δεδομένης της κρίσιμης κατάστασης πρέπει να λαμβάνονται μέτρα τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από τους πελάτες για την υγεία όλων.
 
Η iMinder προτείνει στις προμηθευτικές εταιρείες να συνεργαστούν με τα σημεία που παρέχουν delivery, για να αντισταθμίσουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο. Τα σημεία αυτά έχουν την ακόλουθη κατανομή ανά επαρχία:
 

Για περισσότερες πληροφορίες:
Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος
Επικεφαλής Ερευνών
94 046 161
g.papag@iminder.com.cy
Στέφανος Κομνηνός
Επικεφαλής Αναλύσεων Αγορών
94 042 288
s.komninos@iminder.com.cy
Γιώργος Λοϊζίδης
Γενικός Διευθυντής
99 721 901
g.loizides@iminder.com.cy
 
Σχετικά με την IMINDER
H iMinder είναι μια συμβουλευτική εταιρεία, που βασίζεται σε τεκμηριώσεις με στοιχεία και δουλεύει στην πρώτη γραμμή εργασίας. Η εταιρεία έχει έδρα τη Λευκωσία και δημιουργήθηκε από μια δυναμική ομάδα παθιασμένων επαγγελματιών με τεράστια εμπειρία άνω των 80 ετών, σωρευτικά στην Κύπρο και την Ευρώπη. Οι ιδρυτές της έχουν αποκτήσει εμπειρία και έχουν κερδίσει τη φήμη τους προσφέροντας υπηρεσίες στον κλάδο, τόσο σε εθνικό όσο και σε πολυεθνικό επίπεδο, ως Προμηθευτές, Λιανέμποροι και Πάροχοι Υπηρεσιών.
 

Δειτε Επισης

Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Η Touch Card™ από τη Mastercard® τώρα διαθέσιμη στην Ελληνική Τράπεζα
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Το restart του τραπεζικού τομέα της χώρας μας και το παράδειγμα της Τράπεζας Κύπρου
Εννέα μνηστήρες για την ανάπτυξη και λειτουργία του e-kalathi-Οι προσφοροδότες και τα ποσά που δήλωσαν
Nίκος Χριστοδουλίδης: Ορόσημο για τη σύγχρονη ιστορία του Δήμου Λευκωσίας το Κέντρο Αριστείας CYENS
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα