Η Hermes Airports συνεργάζεται στενά με τις Ιατρικές Υπηρεσίες για εφαρμογή νέων μέτρων εισόδου στην Κύπρο

Η Hermes Airports συνεργάζεται στενά με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Κράτους  ώστε στις έξι το απόγευμα να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα εισόδου στην Κύπρο που ανακοινώθηκαν χθες. 
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Ανώτερη Διευθύντρια Επικοινωνίας της Hermes Airports Μαρία Κουρούπη «η Hermes Airports» συνεργάζεται στενά μαζί με τις Ιατρικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους, ούτως ώστε στις έξι το απόγευμα, να εφαρμοστούν τα νέα μέτρα για είσοδο στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας που ανακοινώθηκαν χθες».
 
Πρόσθεσε ότι «σήμερα οι πτήσεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου διεξάγονται κανονικά, ωστόσο υπάρχει μια συνεχής ροή ακυρώσεων και η πληρότητα των αεροσκαφών είναι πολύ χαμηλή. Υπάρχουν πτήσεις οι οποίες διεξάγονται με σκοπό τον επαναπατρισμό επιβατών από άλλες χώρες που βρίσκονται στην Κύπρο».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Κουρούπη είπε πως «ουσιαστικά οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ενημερωθεί ότι μετά τις έξι σήμερα το απόγευμα δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Δημοκρατία σε όσους επιβάτες δεν προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας από τη χώρα αναχώρησης τους».
 
Εξήγησε ακόμα πως «σε περίπτωση που επιβάτης μεταβεί στο αεροδρόμιο και ζητήσει να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος, δεν θα του επιτραπεί να εισέλθει στο αεροπλάνο, εάν δεν κατέχει το συγκεκριμένο πιστοποιητικό. Σε διαφορετική περίπτωση την ευθύνη θα την έχει η αεροπορική εταιρεία».
 
Σε άλλη ερώτηση η Μαρία Κουρούπη είπε πως «οι επιβάτες που φτάνουν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου μετά τις έξι το απόγευμα, δεν θα έχουν καμία οπτική επικοινωνία με τις οικογένειες και τους συγγενείς τους που ενδεχομένως να βρίσκονται εκεί για να τους υποδεχθούν».
 
Σημειώνεται ότι με την άφιξη τους στα αεροδρόμια της Κύπρου, οι επιβάτες θα δείχνουν στον επαγγελματία υγείας που βρίσκεται εκεί, το πιστοποιητικό εργαστηριακής εξέτασης για τον κορωνοϊό και θα εξετάζονται.
 
Ακολούθως θα επιβιβάζονται σε λεωφορεία τα οποία έχουν απολυμανθεί και με τη συνοδεία αστυνομίας θα μεταφέρονται στο χώρο του παλαιού αεροδρομίου Λάρνακας που έχει οριστεί για καραντίνα.
 
Στη συνέχεια θα μεταφέρονται και πάλι με λεωφορεία στους χώρους τους οποίους έχει ορίσει το Κράτος, όπου θα απομονώνονται για 14 μέρες.
 
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε επιβάτης φτάσει στην Κύπρο χωρίς το ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό, θα επιστρέφει με την ίδια πτήση πίσω στην χώρα από όπου ήρθε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας