E. Ανδρέου: Με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας της η McDonald’s επενδύει καθημερινά στον τομέα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ). Η managing director της εταιρείας Family Restaurants Andreou, Έλενα Ανδρέου, τόνισε ότι στόχος είναι να προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στην κυπριακή κοινωνία.
 
Δράσεις ΕΚΕ
Η στήριξη του Ronald McDonald House Charities® Κύπρου, αποτελεί για τη McDonald’s διά βίου αποστολή και σημαντική επένδυσή της στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της. Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 64 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Κύπρο, το Ronald McDonald House Charities ιδρύθηκε το 2014, αποτελώντας την πιο σημαντική επένδυση της εταιρείας McDonald's, στο πλαίσιο της ΕΚΕ. Κύριος στόχος του είναι να δημιουργεί, να εντοπίζει και να υποστηρίζει προγράμματα που βελτιώνουν άμεσα την υγεία και την ευημερία των παιδιών και των οικογενειών τους. Η McDonald’s, είναι ο κύριος χορηγός του ιδρύματος, ενώ το κοινό μπορεί να κάνει την εισφορά του μέσω των κουτιών RMHC® που βρίσκονται τοποθετημένα σε όλα τα εστιατόρια McDonald’s, παγκύπρια.

Διαβάστε ακόμα: Το «BEST VALUE για επαγγελματίες» σε αριθμούς

Η επένδυση
Η McDonald’s επενδύει διαρκώς σε ποικίλα κοινωνικά προγράμματα και πρωτοβουλίες που συνδέονται με τον αθλητισμό, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των παιδιών, φροντίζοντας έτσι για την ψυχική και σωματική υγεία τους. Επιχορηγεί αθλητικές δραστηριότητες, όπως το McDonald’s™ Kids 1km Race (Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας). Επιπρόσθετα, επιχορηγεί, από το 2004, ιδιωτικές ακαδημίες ποδοσφαίρου, ενώ το 2019 ανακοίνωσε την έναρξη του McDonald’s Kids Football Programme, το οποίο ενθαρρύνει τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό και να καλλιεργούν το ομαδικό πνεύμα. Παράλληλα, τους παρέχει και εκπαίδευση από επαγγελματίες προπονητές. Στο πλαίσιο του προγράμματος έχει ξεκινήσει και συνεργασία με την Εγγεγραμμένη Συμβουλευτική Ψυχολόγο με ειδίκευση στην αθλητική ψυχολογία (MSc) Θάλεια Παναγή, η οποία θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές και στήριξη σε παιδιά, γονείς και προπονητές.

Διαβάστε ακόμα: Αltamira: 10+4 νέα σπίτια από €90.000 (photos)

Θέλοντας να καλλιεργήσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα από μικρή ηλικία και εστιάζοντας στην πνευματική ανάπτυξη και ψυχαγωγία τους, η McDonald’s έφερε στην Κύπρο το παγκόσμιο πρόγραμμα Happy Meal™ Readers, για τις ανάγκες του οποίου ένωσε τις δυνάμεις της με τη δημοφιλή συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Cressida Cowell. Με κάθε αγορά ενός Happy Meal™, το κοινό μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός παιδικού βιβλίου ή ενός παιχνιδιού.

Διαβάστε ακόμα: Holy Kicks: Η νέα επωνυμία καταστημάτων της Prive Sports

Πιστή στην παγκόσμια δέσμευσή της για πλήρη διαφάνεια, η McDonald’s ξεκίνησε την ψηφιακή πλατφόρμα «Your Right to Know», δίνοντας την ευκαιρία και στο καταναλωτικό κοινό της Κύπρου να ρωτήσει και να μάθει τα πάντα γύρω από την ποιότητα και την προετοιμασία των προϊόντων της, καθώς και για τις δράσεις της.

Διαβάστε ακόμα: Τρ. Κύπρου: Πωλεί παραδοσιακό ξενώνα στην Αράχοβα! (pics)

Ο άνθρωπος βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της McDonald’s και γι’ αυτό επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, προσφέροντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, καταγωγής και μορφωτικού επιπέδου. Μία επιπρόσθετη κοινωνική πρωτοβουλία της McDonald’s είναι η απασχόληση ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ). Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι επιβραβεύει τους υπαλλήλους της, δίνοντάς τους ευκαιρίες επαγγελματικής ανέλιξης. Η προστασία και ο σεβασμός απέναντι στο περιβάλλον, καθώς και η κοινωνική περιβαλλοντική συνείδηση είναι αξίες πρωταρχικής σημασίας για τη McDonald’s. Μέχρι το 2025, αναμένεται ότι όλες οι συσκευασίες των προϊόντων της εταιρείας θα προέρχονται από 100% ανανεώσιμες, ανακυκλώσιμες ή πιστοποιημένες πηγές.

Προϋπολογισμός
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος οικονομικός προϋπολογισμός όσο αφορά τις δράσεις ΕΚΕ. Η McDonald’s από την πρώτη μέρα λειτουργίας της μέχρι και σήμερα, επενδύει καθημερινά σε αυτό τον τομέα, αφού στόχος της είναι να προσφέρει μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην κυπριακή κοινωνία.

Η σημασία της ΕΚΕ
Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι και μέρος της φιλοσοφίας των επιχειρήσεων που επικεντρώνονται σε δράσεις με εθελοντικό χαρακτήρα και προσφέρουν στον συνάνθρωπο, τον πλανήτη και την κοινωνία, χωρίς ανταλλάγματα. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσουν στο πλαίσιο των δράσεων τους, ενέργειες που προωθούν μία πιο δίκαιη κοινωνία και ένα πιο καθαρό περιβάλλον.

Το μέλλον
Σύντομα θα ξεκινήσει η ανέγερση του πρώτου Ronald McDonald House κοντά στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, το οποίο θα φιλοξενεί δωρεάν οικογένειες παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο και σε άλλα νοσηλευτήρια της πρωτεύουσας. Στόχος του εγγεγραμμένου φιλανθρωπικού ιδρύματος Ronald McDonald House Charities® Kύπρου είναι να κρατά τις οικογένειες μαζί, ενωμένες στις δύσκολες στιγμές.

Το 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί ακόμη μία ποδοσφαιρική περίοδος για το McDonald’s Kids Football Programme, που παροτρύνει τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, καλλιεργώντας το ομαδικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα. Επιπλέον, η McDonald’s, στο πλαίσιο των δράσεων ΕΚΕ της, ανακοινώνει επισήμως την έναρξη συνεργασίας της με την κα Νικολέττα Ντορζή, Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο, γνωρίζοντας ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με τη σωματική δραστηριότητα και την πολύ καλή ψυχολογία είναι σημαντικοί παράγοντες υγείας.

Την ίδια στιγμή, η McDonald’s συνεχίζει με επιτυχία την ψηφιακή πλατφόρμα «Your Right to Know», ενθαρρύνοντας το κοινό να υποβάλει ερωτήσεις που αφορούν την ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας και τις δράσεις της. Απώτερος σκοπός της είναι να αποδείξει ότι δεν έχει τίποτα να κρύψει και ότι υπάρχει πλήρη διαφάνεια στους τρόπους προετοιμασίας και παρασκευής των γευμάτων και ροφημάτων της.

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι