Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για το νέο brand name της τουριστικής Κύπρου

Χωρίς αποτέλεσμα κατέληξε ο διαγωνισμός για τη δημιουργία της νέας ταυτότητας για τον κυπριακό τουρισμό, όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης το υφυπουργείο Τουρισμού, το οποίο, πλέον, θα προχωρήσει σε νέα ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για τη διαμόρφωση του λογότυπου και, ακολούθως, σε ξεχωριστό ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή του δημιουργικού υλικού για την προώθηση της Κύπρου. 

Πιο κάτω η ανακοίνωση του υφυπουργείου Τουρισμού:

Όπως είχε ανακοινώσει στις αρχές του 2019 το Υφυπουργείο Τουρισμού, στόχος του είναι να εκπονήσει μια νέα ταυτότητα (brand name) για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Η δημιουργία της νέας ταυτότητας θεωρείται θεμελιώδης για την επίτευξη των στόχων της νέας εθνικής στρατηγικής για τον τουρισμό 2020-2030, που παρουσίασε πρόσφατα το Υφυπουργείο. 

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υφυπουργείου, η νέα ταυτότητα θα παρουσιαζόταν για πρώτη φορά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Βερολίνου τον Μάρτιο του 2020. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, το Μάιο του 2019 το Υφυπουργείο Τουρισμού εκπόνησε όρους και προχώρησε στην προκήρυξη ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ (400.000 ευρώ για τα επόμενα 5 χρόνια), με σκοπό την προμήθεια υπηρεσιών από εξειδικευμένο Οίκο ή κοινοπραξία εξειδικευμένων Οίκων για τη δημιουργία της νέας ταυτότητας για τον κυπριακό τουρισμό.

Οι προσφορές που είχαν ζητηθεί περιελάμβαναν τη δημιουργία νέου λογότυπου, τη δημιουργία και προετοιμασία όλων των απαραίτητων δημιουργικών υλικών για την υλοποίηση της νέας ταυτότητας, καθώς και το σχεδιασμό και την παραγωγή του δημιουργικού υλικού για όλες τις διαφημιστικές και εμπορικές δραστηριότητες του Υφυπουργείου.

Η αξιολόγηση των προσφορών που είχαν υποβληθεί, από την Επιτροπή Αξιολόγησης που είχε συστήσει το Υφυπουργείο για το σκοπό αυτό, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η Επιτροπή αφού εξέτασε τους τεχνικούς φακέλους των προσφορών, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καμιά από τις προσφορές που είχαν υποβληθεί δεν έλαβε τέτοια βαθμολογία ώστε να γίνει παραδεκτή και, ως εκ τούτου, εισηγήθηκε όπως ο διαγωνισμός τερματιστεί. Ενόψει της εν λόγω απόφασης, η Επιτροπή δεν προχώρησε στο άνοιγμα των οικονομικών φακέλων των προσφορών. Η έκθεση της Επιτροπής Αξιολόγησης έγινε αποδεκτή από το Συμβούλιο Προσφορών του Υφυπουργείου, το οποίο αποφάσισε τον τερματισμό του διαγωνισμού.

Το Υφυπουργείο Τουρισμού θεωρεί τη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας για την προώθηση του τουριστικού προϊόντας της Κύπρου ως ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αυτή αποτελεί μια μακρόπνοη επένδυση και ως ένα ενεργητικό, το οποίο θα καθορίσει και θα δεσμεύσει την εικόνα του κυπριακού τουρισμού μέχρι το 2030 και, κατ’ επέκταση, θα επηρεάσει το βαθμό επιτυχίας των στόχων της εθνικής στρατηγικής τουρισμού 2020-2030.

Ανεξαρτήτως της πιο πάνω εξέλιξης, το Υφυπουργείο Τουρισμού έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζει μια πιο σύγχρονη και πολυδιάστατη προώθηση του τουριστικού προϊόντος και της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, μεταξύ άλλων, θα παρουσιαστεί στις επόμενες τουριστικές εκθέσεις αλλά και σε όλες τις δράσεις του Υφυπουργείου, μια νέα εικόνα και φιλοσοφία προβολής (σε ότι αφορά τα τουριστικά περίπτερα, το πληροφοριακό υλικό κ.ά.).

Παράλληλα, το Υφυπουργείο Τουρισμού θα προχωρήσει στις αμέσως επόμενες εβδομάδες σε νέα ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία για τη διαμόρφωση του λογότυπου και, ακολούθως, σε ξεχωριστό ανοικτό διαγωνισμό για την παραγωγή του δημιουργικού υλικού για την προώθηση της Κύπρου. Για τις δύο αυτές διαδικασίες θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από το Υφυπουργείο Τουρισμού το επόμενο διάστημα.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων