Περδίος: Οι πέντε πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού

Ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου κατατέθηκε η τελική έκδοση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι «σήμερα καταθέσαμε την τελική έκδοση της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού μέχρι το 2030. Εκκρεμεί η συνάντηση μας με τη Βουλή στις 21 του μηνός, όπου θα δώσουμε όλες τις λεπτομέρειες».

Πρόσθεσε ότι οι πέντε πυλώνες της Εθνικής Στρατηγικής είναι: πρώτος, να καταστεί η Κύπρος ολόχρονα τουριστικός προορισμός, δεύτερος, από τον τουρισμό να έχουν οφέλη όχι μόνο οι παραλιακές περιοχές, αλλά και τα ορεινά, η ύπαιθρος και οι ακριτικές περιοχές. Τρίτος πυλώνας είναι η καθιέρωση της Κύπρου ως ποιοτικού προορισμού, δηλαδή, αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

Ανέφερε ακόμα ότι παρά τα μεγάλα βήματα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, η Κύπρος κατατάσσεται στην 44η παγκοσμίως, ως τουριστικός προορισμός.

«Έχουμε αρκετή δουλειά να κάνουμε ώστε η Κύπρος ανταγωνιστικά να ενταχθεί στις 30 καλύτερες χώρες του κόσμου», σημείωσε.  

Πρόσθεσε ότι τέταρτος πυλώνας είναι η Κύπρος να γίνει πιο «έξυπνη» όσον αφορά την ψηφιακή τεχνολογία και τη χρήση της, για να λαμβάνονται σημαντικές αποφάσεις αναφορικά με τον Τουρισμό, ενώ πέμπτος πυλώνας, είπε, αφορά την Κλιματική Αλλαγή και την αειφόρο ανάπτυξη. «Πρέπει να ενισχύσουμε την εικόνα της χώρας ως προορισμού που νοιάζεται για αυτά τα θέματα», σημείωσε ο κ. Περδίος.

Είπε ακόμα ότι υπάρχει πλάνο με πάρα πολλές δράσεις ανά έτος, υπογραμμίζοντας πως «ευελπιστούμε ότι σε πορεία δεκαετίας, ο Τουρισμός μας θα είναι σε θέση να προσθέσει ακόμη ενάμιση δισεκατομμύριο ευρώ ανά έτος στην οικονομία της χώρας. Μέχρι τώρα προσφέρει 2,9 δις ευρώ».

Κληθείς να αναφερθεί στις ενδείξεις για την επόμενη τουριστική περίοδο, με δεδομένη την απουσία της αεροπορικής εταιρείας Thomas Cook, του Brexit, αλλά και της υπόθεσης με τη 19χρονη Βρετανίδα, ο κ. Περδίος είπε ότι έχει καλυφθεί το κενό από την απουσία της εταιρείας, ενώ το Brexit «αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να μας έχει επηρεάσει. Οπωσδήποτε είναι κάτι που παρακολουθούμε συνεχώς».

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη Βρετανίδα, ο κ. Περδίος είπε ότι «θεωρώ ότι είναι νωρίς ακόμα να πούμε εάν μας έχει επηρεάσει ή αν θα μας επηρεάσει. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρακολουθούμε το θέμα, κάτι που συμβαίνει συνεχώς». Πρόσθεσε ότι το Υφυπουργείο είναι σε συνεχή επαφή με όλους τους φορείς τουρισμού «και βλέπουμε πώς πάνε οι κρατήσεις».

Είπε ακόμη ότι «οι ενδείξεις είναι θα βρισκόμαστε στα ίδια επίπεδα και φέτος, ίσως και το 2021», ενώ ερωτηθείς είπε ότι αναμένεται αύξηση τουριστών από τη Γερμανία της τάξης του 20%.

Τέλος, είπε ότι «η νέα Εθνική Στρατηγική Τουρισμού θα δώσει το στίγμα ότι η Κύπρος έχει πλάνο και θα δείξει στους εταίρους μας ποιες μορφές τουρισμού μπορούμε να προσελκύσουμε και ότι μπορούν να βασιστούν πάνω μας για την ανάπτυξη του τουρισμού».

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024