Invest Cyprus: Προτεραιότητα η προσέλκυση τουριστικών επενδύσεων

Στην 4η θέση κατατάσσεται η Κύπρος μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες στρατηγικές προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων παγκοσμίως για την περίοδο 2019/2020, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τον διεθνή οίκο fDi Intelligence. Η έρευνα έλαβε υπόψη μια σειρά παραμέτρων, ενώ στο μικροσκόπιο τέθηκε η στρατηγική του Invest Cyprus για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.
 
Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Μιχάλης Π. Μιχαήλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δικαιώνουν τις προσπάθειες του Οργανισμού. «Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία καταδεικνύουν ότι οι συνεχείς προσπάθειες του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων δεν είναι απλώς σημαντικές, αλλά πραγματοποιούνται στη βάση μιας στρατηγικής, ικανής να συγκριθεί θετικά με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς».
 
Ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων - Invest Cyprus, ως οριζόντιο εκτελεστικό όργανο της κρατικής μηχανής, αρμόδιο για την προώθηση και προσέλκυση επενδύσεων στην χώρα μας, διαθέτει συσσωρευμένη εμπειρογνωμοσύνη και μακρόχρονη εμπειρία επί της προώθησης και προσέλκυσης επενδύσεων στον ευρύτερο τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας. Η αποτελεσματική προσέλκυση ξένων επενδύσεων στο τομέα αυτό θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, στις οποίες θα στηριχθεί η υλοποίηση των στόχων της Κυβέρνησης για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Αναμφισβήτητα, η συμβολή του Invest Cyprus στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού της Κυβέρνησης με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού και τη διείσδυσή μας σε νέες μεγάλες αγορές κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας. 
«Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού και των στόχων που έχουν τεθεί όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, διαμορφώσαμε συγκεκριμένο πλάνο δράσης και προχωρήσαμε στη δημιουργία εξειδικευμένης Μονάδας εντός του Οργανισμού με την επωνυμία “Tour Ιnvest Cyprus”. Η Μονάδα αυτή έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας και λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επικοινωνίας για ξένους επενδυτές», δήλωσε ο κ Μιχαήλ.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου