TourInvest Cyprus

Edem’s yard: Μικρό μενού με πιάτα που έχουν απήχηση στο κοινό

Edem’s yard: Μικρό μενού με πιάτα που έχουν απήχηση στο κοινό
TourInvest Cyprus

Edem’s yard: Μικρό μενού με πιάτα που έχουν απήχηση στο κοινό

Η ιδέα του χώρου προέκυψε τρία χρόνια πριν, όταν ο Στέφανος Βαρνάβα ζούσε στο Λονδίνο. Με το brunch να αποτελεί καθημερινή συνήθεια για του Λονδρέζους και τους τουρίστες, η πόλη διαθέτει αρκετές επιλογές σε εστιατόρια τέτοιου είδους. Επιστρέφοντας στην Κύπρο αντιλήφθηκε την έλλειψη που υπήρχε στον συγκεκριμένο τομέα και αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία ενός χώρου για brunch.

RELATED ARTICLESΤο πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να ζητήσει από τον κολλητό του, Ανδρέα Φωτίου, την άποψή του, συνειδητοποιώντας πως είχαν και οι δύο την ίδια όρεξη και θέληση να δουλέψουν και να δημιουργήσουν μαζί τον χώρο.

Η αρχή
Ξεκινήσαμε να φτιάχνουμε το μενού στον πρώτο χώρο που μας φιλοξένησε, ένα ξενοδοχείο στο κέντρο της Λάρνακας. Φτιάχναμε διάφορα και καλούσαμε φίλους να πιούμε καφέ και να ακούσουμε γνώμες. Σιγά - σιγά οι φίλοι έφεραν φίλους και εκεί ξεκίνησε το Edem’s yard να γίνεται ένα instagramable μέρος, ενώ μέσω των social media διαφημιζόταν από μόνο του. Χωρίς σπουδές στην μαγειρική, απλώς με την αγάπη και την όρεξη των δυο μας γι’ αυτό τον χώρο, καταφέραμε όσο περνούσε ο καιρός να βλέπουμε τον κόσμο να περιμένει υπομονετικά στην ουρά για ένα τραπέζι, από τα μόλις πέντε που διαθέταμε αρχικά στη μικρή εσωτερική αυλή που μας φιλοξενούσε τον πρώτο καιρό.

Η μεταστέγαση
Μετά από μερικούς μήνες η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που θα μπορούσε ο χώρος να δεχτεί. Έτσι, αναζητήσαμε καινούργιο και μεγαλύτερο χώρο, τον οποίο θα στήναμε από την αρχή με τα στοιχεία που θα επιλέγαμε οι ίδιοι. Βρήκαμε ένα κτίριο ημιτελές με εσωτερική αυλή, μιας και ο κήπος αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για εμάς. Ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε με μια ομάδα ανθρώπων που βοήθησε, ώστε το καινούργιο Edem’s Yard να γίνει γεγονός μέσα σε ένα μόλις μήνα.

Η ανάπτυξη
Τα σκήπτρα του προγεύματος στο νησί, μέχρι πρότινος, τα είχαν κυρίως τα ξενοδοχεία και κάποια μέρη που σέρβιραν το κλασικό english breakfast τα πρωινά. Σε άλλα μέρη στον κόσμο τα breakfast/brunch rooms υπήρχαν εδώ και αρκετές δεκαετίες. Τα συναντάμε σε σειρές και ταινίες των 90’s, ενώ σήμερα λειτουργούν μέχρι νωρίς το απόγευμα, δίνοντας την επιλογή του προγεύματος σε μη πρωινές ώρες. Στην Κύπρο αυτό άρχισε να ακμάζει τα τελευταία χρόνια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα να μαθαίνουμε πως σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή του παίξαμε κι εμείς.

Το μενού
Μπορεί να μην καινοτομήσαμε με κάτι που δεν προϋπήρχε, όμως προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το νησί συντονισμένο με τις σύγχρονες πόλεις του εξωτερικού και τις προτάσεις που εκεί επικρατούν στον τομέα της εστίασης. Προσφέρουμε ένα μικρό μενού με πιάτα που έχουν απήχηση στο κοινό, έχοντας καθημερινά φρέσκα υλικά στην κουζίνα μας. Θεωρούμε, τέλος, ότι το brunch είναι μια εμπειρία που πρέπει να έχει κάποιος και η οποία γίνεται καλύτερη με την κατάλληλη μουσική, την ευγενική εξυπηρέτηση και κυρίως με το ποιοτικό φαγητό.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας