The Boys At Number Five

Άνοιξε τις πόρτες του τον Ιούλιο του 2014 στο νούµερο 5 της Θεµιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία, σ’ ένα µαγαζί του οποίου ο ωφέλιµος χώρος δεν ξεπερνούσε τα 15 τετραγωνικά. Λίγο προτού συµπληρώσει τέσσερα χρόνια λειτουργίας µετακινήθηκε σε µεγαλύτερο κατάστηµα επί της ίδιας οδού. Μαζί του πήρε τη νοοτροπία, την ενέργεια και την αγάπη για το αντικείµενό του, παράγοντες οι οποίοι το βοήθησαν να εξελιχθεί σε ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ιδιοκτήτης, Κωνταντίνος Κουγιάλης.

Η επένδυση
Ξεκινήσαµε το πρώτο µαγαζί µε ένα µικρό σχετικά ποσό. Η επέκταση και η ανακαίνιση του καινούργιου χώρου από το µηδέν κόστισε πολύ περισσότερα. Γενικά δεν µου αρέσει να µοιράζοµαι δηµόσια τα οικονοµικά µας, αλλά µπορώ να σου πω ότι η πλειοψηφία του κόσµου που µας ξέρει, έχει την εντύπωση ότι ξοδέψαµε τα διπλάσια.

Έκανα, βλέπετε, τα πάντα µόνος µου. Μου πήρε τριπλάσιο χρόνο από όσο θα έπρεπε, αλλά οικονοµικά µε συνέφερε. Δεν υπήρχε περίπτωση να σπαταλήσω χρήµατα σε υπερτιµηµένους interior designers και αρχιτέκτονες. Γενικά χρειάζεται να έχεις πίστη σ’ αυτό που κάνεις και να είσαι πλαισιωµένος από τους κατάλληλους ανθρώπους.

Η αγορά
Καινοτοµήσαµε, θα πρέπει να πω, στην υιοθέτηση του όρου brunch και η απόφαση µας αυτή απεδείχθη σωστή. Την ίδια ώρα, όµως, θα πρέπει να επισηµάνω ότι σήµερα στην αγορά παρατηρείται ένας δυσανάλογος συσχετισµός στην όλη τάση. Ενώ ανοίγουν συνεχώς νέα brunchάδικα, ο κόσµος της Κύπρου δεν έχει υιοθετήσει στον ίδιο µεγάλο βαθµό την κουλτούρα που θα τα στηρίξει.

To brunch για τον Κύπριο αντιµετωπίζεται ακόµα συντηρητικά όσον αφορά το γευστικό κοµµάτι και περιορίζεται στα Σαββατοκύριακα. Ευτυχώς υπάρχουν και πολλοί ξένοι στο νησί, φοιτητές και επαγγελµατίες, που είναι πολύ πιο τολµηροί στις επιλογές τους και αναπόφευκτα επηρεάζουν τους ντόπιους.

Η καινοτοµία
Η καινοτοµία µας βασίζεται στο κλισέ του less is more. Πιάτα από λίγα και καλά υλικά, οργανικά και ποιοτικά. Μινιµαλισµός και αισθητική µε κάποια touches από πιο ασυνήθιστα υλικά, που δίνουν ένταση και χαρακτήρα. Τολµήσαµε ενδιαφέροντες συνδυασµούς, που ο κόσµος µέχρι πρόσφατα θεωρούσε ασύµβατους. Γενικά δεν µου αρέσει η καινοτοµία στο όνοµα της καινοτοµίας. Σε µια εποχή όπου οι περισσότεροι θέλουν να είναι κάτι άλλο, ένα αντίγραφο κάποιου που είδαν στο Instagram ή στο Netflix, εµείς επιθυµούµε να είµαστε ο εαυτός µας. H καινοτοµία µας νοµίζω έγκειται σ’ αυτό. Είχαµε ξεκάθαρο όραµα από την αρχή και παλεύουµε καθηµερινά να το πραγµατοποιήσουµε.

Άλλες τάσεις
Το street food είναι µια τάση που δειλά - δειλά κάνει τα πρώτα του βήµατα και στην Κύπρο. To proper street food, µάλιστα, ανανεώνεται και αναβαθµίζεται στα επίπεδα του seat-in.

Δειτε Επισης

Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα, επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα