Βρεθήκαμε στο εργοτάξιο της Μαρίνας Αγίας Νάπας (βίντεο)

Το πρώτο μέρος της Μαρίνας Αγίας Νάπας που αφορά τον ελλιμενισμό σκαφών και τις σχετικές με αυτό προσφερόμενες υπηρεσίες έχει ολοκληρωθεί.  


Στους ολοκληρωμένους χώρους της Μαρίνας Αγίας Νάπας ξεναγήθηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της M.M. Makronisos Marina Limited, Σταύρο Καραμοντάνη, και τον Διευθυντή της Μαρίνας, Κώστα Φυτιρή, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, στην παρουσία του Δημάρχου Αγίας Νάπας, Γιάννη Καρούσου και του Δημάρχου Σωτήρας, Γιώργου Τάκκα.

 

 

 

Στο βίντεο φαίνονται οι ολοκληρωμένοι χώροι της Μαρίνας που έχει δυνατότητα φιλοξενίας 600 σκαφών στον θαλάσσιο και στον αποθηκευτικό χώρο στην ξηρά. 

 

 

Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας μπορούν να ελλιμενιστούν σκάφη με μήκος μέχρι 65 μέτρων ενώ στην ξηρά, στον ειδικά διαμορφωμένο σε τέσσερα επίπεδα χώρο φύλαξης (Dry Stack), μπορούν να αποθηκευτούν σκάφη με μήκος μέχρι δέκα μέτρα. 

 

 

Τονίζεται ακόμα ότι η υπηρεσία Dry Stack Services θα παρέχει στους ιδιοκτήτες σκαφών πρωτοποριακή εξυπηρέτηση με βάση το τρίπτυχο γνώση-ποιότητα-ταχύτητα χωρίς καμιά ταλαιπωρία για τους ιδίους, ενώ το σύστημα ελλιμενισμού και εξυπηρέτησης των σκαφών είναι σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές πολυτελών Μαρίνων. 
 

 

Σημειώνεται ότι για όλα τα σκάφη με μήκος 30 ή λιγότερα μέτρα δίνεται η δυνατότητα πλαγιοδέτησης (finger style berthing) με παροχή όλων των υπηρεσιών.

Όσον αφορά τις καταναλώσεις νερού, ρεύματος και καυσίμων, ο κάθε ιδιοκτήτης θα μπορεί να βλέπει αναλυτικά τις πληροφορίες αυτές από το κινητό του τηλέφωνο ή τον Η/Υ του ανά πάσα στιγμή. 
 


Σε δοκιμαστική λειτουργία η Μαρίνα
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M. Makronisos Marina Limited, Σταύρος Καραμοντάνης επεσήμανε ότι η Μαρίνα τίθεται σε δοκιμαστική λειτουργία σε πραγματικές συνθήκες. 
 

 

«Σκοπός της πιλοτικής αυτής διαδικασίας είναι να διαπιστωθεί στην πράξη η εύρυθμη λειτουργία της Μαρίνας, να επιλυθούν τυχόν προβλήματα και/ή δυσκολίες που ενδεχομένως να προκύψουν και να διευθετηθούν αποτελεσματικά και να διορθωθούν οποιαδήποτε λάθη στην κατασκευή και/ή λειτουργία της», είπε σχετικά. 

 

 

Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας, η Μαρίνα θα δέχεται σκάφη αποκλειστικά και μόνο από την Κυπριακή Δημοκρατία, τα οποία έχουν πάρει ειδική πρόσκληση, ενώ το έργο δεν θα είναι ανοιχτό για το κοινό σε αυτό το στάδιο.
 

 

Το εμπορικό κομμάτι της Μαρίνας αναμένεται να παραδοθεί τον ερχόμενο Μάρτιο και να είναι σε πλήρη λειτουργία τον Ιούνιο του 2020.

 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων