Hermes Airports: Ανοικτός διαγωνισμός για δημιουργία graffiti στο αεροδρόμιο Πάφου

Την διεξαγωγή διαγωνισμού για την δημιουργία ενός μοναδικού έργου τέχνης σε μορφή γκράφιτι, το οποίο θα τοποθετηθεί σε εσωτερικό χώρο του αεροδρομίου Πάφου ανήγγειλε η Hermes Airports Ltd.  

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός προκηρύσσεται στο πλαίσιο του έργου “Sense of Place” (αίσθηση του χώρου) της Hermes Airports Ltd, το οποίο έχει ως στόχο να εμπλουτίσει τους δημόσιους χώρους των Διεθνών Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου με μια αισθητική που αντικατοπτρίζει τις παραδόσεις και την κουλτούρα της Κύπρου, μέσα από διάφορες τοποθετήσεις και με τρόπο ώστε να διεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών.

Το γκράφιτι θα τοποθετηθεί στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Πάφου σε ολόκληρη επιφάνεια τοίχου με διαστάσεις 59,55 μέτρα μήκος και ύψος 2,20 μέτρα. Το έργο τέχνης θα πρέπει να είναι ζωγραφικό και να ανταποκρίνεται στην αισθητική των γκράφιτι. 

Η δομή του γκράφιτι πρέπει να αναπτύσσεται εξελικτικά κατά μήκος της επιφάνειας του τοίχου και να παρουσιάζει έντονα στοιχεία αφήγησης. Η θεματική πρέπει να είναι βασισμένη στην κυπριακή παράδοση, έτσι όπως εμφανίζεται στην πόλη και επαρχία Πάφου, από την προϊστορία της πόλης μέχρι σήμερα. Δεν είναι υποχρεωτική η χρονολογική εξέλιξη της ιστορίας, καθώς στην ίδια σκηνή μπορούν να συνυπάρχουν στοιχεία που αφορούν πάνω από μία ιστορική περίοδο.

Δικαίωμα συμμετοχής στο Διαγωνισμό έχουν μεμονωμένοι επαγγελματίες καλλιτέχνες ή ομάδες καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Hermes Airports Ltd (www.hermesairports.com), στο σύνδεσμο «Προκηρύξεις Διαγωνισμών». Περίοδος υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο διαγωνισμό από 30 Σεπτεμβρίου έως 29 Οκτωβρίου 2019.

Δειτε Επισης

Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης