ΟΕΒ: Πακέτο μέτρων για Thomas Cook

InBusinessNews  27/09/2019 12:29
ΟΕΒ: Πακέτο μέτρων για Thomas Cook

ΟΕΒ: Πακέτο μέτρων για Thomas Cook

InBusinessNews  27/09/2019 12:29

Μη καταβολή του ΦΠΑ για τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και δεν θα πληρωθούν, μη καταβολή δημοτικών τελών διανυκτέρευσης που δεν θα πληρωθούν και παράταση της αποπληρωμής για οφειλές προς το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, εισηγείται η ΟΕΒ σε επιστολή της προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο της Ένωσης Δήμων Ανδρέα Βύρα, την οποία δίνει στη δημοσιότητα.

RELATED ARTICLES

 
«Το μέγεθος του οικονομικού κόστους που καλούνται να επωμιστούν, ειδικότερα οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που το πελατολόγιο τους προερχόταν κατά πλειοψηφία από τον συγκεκριμένο διοργανωτή ταξιδίων, είναι τεράστιο για τα οικονομικά δεδομένα του τόπου το οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις, υπολογίζεται κοντά στο 1% του ΑΕΠ», αναφέρεται στην επιστολή της ΟΕΒ.

Ως εκ τούτου, εισηγείται τη λήψη ενός πακέτου μέτρων τα οποία να μετριάσουν τις πιο πάνω απώλειες όπου αποδεδειγμένα προέρχονται από πελάτες της Thomas Cook.

Συγκεκριμένα προτείνεται η μη καταβολή του ΦΠΑ για τα τιμολόγια που έχουν εκδοθεί και δεν θα πληρωθούν, η μη καταβολή δημοτικών τελών, διανυκτέρευσης και τυχόν άλλων για διαμονές που δεν θα πληρωθούν και όπως δοθεί παράταση της αποπληρωμής για οφειλές προς το Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (τέλη, άμεσους και έμμεσους φόρους) κατά τουλάχιστον δώδεκα μήνες.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ υπογραμμίζει τους κινδύνους που δημιουργούνται σε σχέση με τις δανειακές υποχρεώσεις επιχειρηματικών οντοτήτων που επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από τις εν λόγω αρνητικές εξελίξεις και υποδεικνύει την ανάγκη για ταχεία λήψη των ενδεδειγμένων αποφάσεων και υλοποίηση των κατάλληλων ρυθμίσεων προς αποφυγή δυσάρεστων εξελίξεων.

Απευθύνει επίσης έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες της ξενοδοχειακής και της ευρύτερης τουριστικής βιομηχανίας, που έχουν πληγεί, «να επιδείξουν ψυχραιμία και νηφαλιότητα, αποφεύγοντας βεβιασμένες ενέργειες που μπορεί να επηρεάζουν μέρος του προσωπικού που απασχολούν και να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και συντονισμό με τους Συνδέσμους τους, ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ και με το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων & Κοινωνικής Πολιτικής της ΟΕΒ».

 

Έτοιμη να εξετάσει μέτρα η κυβέρνηση


Την ίδια ώρα, την ετοιμότητά της να εξετάσει ενδεχόμενα μέτρα για μετριασμό των επιπτώσεων από την κατάρρευση της Thomas Cook, αλλά πάντοτε μέσα στο πλαίσιο που καθορίζει η νομοθεσία, εκφράζει η κυβέρνηση δια του υπουργού Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη.


Ο κ. Γεωργιάδης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να προβεί σε ένα πρώτο σχόλιο σχετικά με την επιστολή της ΟΕΒ και όπως πρόσθεσε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συγκαλέσει σύντομα συνάντηση με τους επηρεαζόμενους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας