Βραβείο σε ευρωπαϊκό έργο για τον τουρισμό που συντόνισε το ΑΞΙΚ

Το Ευρωπαϊκό Έργο με τίτλο «Πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη για τα Ξενοδοχειακά και τον Τουρισμό» το οποίο συντόνισε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου (ΑΞΙΚ), βραβεύθηκε ως Παράδειγμα Καλής Πρακτικής για Έργα που υποβάλλονται στα πλαίσια του Ανταγωνιστικού Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ Βασική Δράση 2 για την Ανώτερη Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που αναμεταδίδει το ΓΤΠ, στόχος του έργου ήταν η ανάπτυξη και συστηματοποίηση της συνεργασίας και οικοδόμησης στρατηγικών συμπράξεων μεταξύ των ξενοδοχειακών/τουριστικών επιχειρήσεων, των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προγράμματα στα ξενοδοχειακά και τον τουρισμό και των φοιτητών τους, μέσα από ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα Συνεργάτη Εργοδότη, ειδικά σχεδιασμένο για τις ανάγκες της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας. 
 
Το έργο είχε διάρκεια δύο χρόνων (Σεπτέμβριος 2016 - Οκτώβριος 2018) και προϋπολογισμό ύψους 242,617.00 ευρώ.  Στα πλαίσια του έργου το ΑΞΙΚ συντόνισε τις ενέργειες 7 εταίρων σε 5 διαφορετικές χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ιταλία, Φινλανδία και Ισπανία).  Οι υπόλοιποι εταίροι του έργου ήταν το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Τάμπερε-ΤΑΜΚ (Φινλανδία), το ΤΕΙ Κρήτης (Ελλάδα), το Mediterranean Management Centre (Κύπρος), ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (Κύπρος), η εταιρεία Gruppo 4 (Ιταλία) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Επιμόρφωση και Ανάπτυξη – Documenta (Ισπανία).  
 
Με βάση τα πορίσματα του εν λόγω έργου, το ΑΞΙΚ με Ευρωπαίους εταίρους του θα υποβάλουν πρόταση επιχορήγησης από Ευρωπαϊκά Κονδύλια ενός έργου για την ανάπτυξη μιας πολύ καινοτόμας ηλεκτρονικής πλατφόρμας (αξιοποιώντας μια σύγχρονη και πολυσυλλεκτική διαδικασία ανάπτυξης λογισμικού – user development process), η οποία θα υποστηρίξει το σύστημα συνεταιρισμού μεταξύ των επιχειρήσεων, των ιδρυμάτων ανώτερης εκπαίδευσης και των φοιτητών τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Επιτροπή Τουρισμού: Διαπιστώνει μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι
Στο City of Dreams Mediterranean ο μεγαλύτερος πολυτελής γάμος που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο
Συστάσεις EASA στις αεροπορικές εταιρείες-Nα είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ
Smoothie Factory: Επεκτείνεται στη Λάρνακα με opening στο Mercure City Hotel
Η συμβολή της Wizz Air στην επιβατική κίνηση της Κύπρου και η εδραίωσή της στην αγορά