Thomas Cook: Ερώτημα στην Κομισιόν για τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών

Γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, την πρώτη με αφορμή τις δυσμενείς επιπτώσεις της κατάρρευσης της Thomas Cook, υπέβαλε η Ισπανίδα ευρωβουλευτής των Χριστιανοδημοκρατών Rosa Estaràs Ferragut, αναφορικά με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει το ευρωπαϊκό θεσμικό όργανο για προστασία των καταναλωτών.
 
Στην ερώτησή της, η Ισπανίδα ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι, η ταξιδιωτική εταιρεία Thomas Cook κατέρρευσε ξαφνικά στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, αφήνοντας 600.000 παραθεριστές χωρίς εγγυήσεις, σε προορισμούς όπως οι Βαλεαρίδες και οι Κανάριες Νήσοι.

Σύμφωνα με την ίδια η κατάσταση αυτή δείχνει ότι παρά τη ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία των καταναλωτών, εξακολουθούν να υφίστανται νομικά κενά που τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα πρέπει να αναλάβουν δράση για να κλείσουν.
 
Δεδομένου ότι η κατάσταση αυτή επηρεάζει τους Ευρωπαίους πολίτες, ποιες είναι οι προσπάθειες συντονισμού που αναλαμβάνει ή σκοπεύει να αναλάβει στο άμεσο μέλλον η Επιτροπή προκειμένου να βοηθήσει τους εν λόγω πολίτες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, διερωτάται.

Η κ. Estaras σημειώνει ότι «η κατάρρευση της Thomas Cook αναδεικνύει τα νομικά κενά που υπάρχουν στον τομέα της προστασίας των καταναλωτών».
 
Θέτει το ερώτημα αν «σκοπεύει η  Κομισιόν να υποβάλει πρόταση που θα καταστήσει υποχρεωτική, για παράδειγμα, όλους τους οργανωτές ταξιδίων - ιδίως τους χονδρεμπόρους και όχι μόνο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες – έτσι ώστε να υπάρχει ασφαλές ή εγγυητικό ταμείο για την προστασία των καταναλωτών όταν συμβαίνουν αυτές οι καταστάσεις».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες