Σοβαρές ανησυχίες ΚΕΒΕ για λουκέτο Thomas Cook

Η πτώχευση ενός από τους μεγαλύτερους  Τουριστικούς Οργανισμούς της Βρετανίας αλλά και της Ευρώπης, του Τhomas Cook αποτελεί μια άκρως αρνητική εξέλιξη για τον Κυπριακό Τουρισμό.

Το ΚΕΒΕ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για αλυσιδωτές επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό και στην οικονομία του τόπου γενικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που θα προκύψουν  στις αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία  που είναι και η κυριότερη μας τουριστική αγορά, αλλά και από άλλες αγορές που εξυπηρετούσε ο συγκεκριμένος οργανισμός. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Thomas Cook δεν ενεργούσε μόνο ως μια αεροπορική εταιρεία αλλά λειτουργούσε και ως μεγάλος Τουριστικός Πράκτορας, που πουλούσε μεγάλο αριθμό κρατήσεων σε Κυπριακά ξενοδοχεία.

Ο μεγάλος αριθμός απώλειας θέσεων θα έχει άμεσες επιπτώσεις λόγω του ότι ο τρέχον μήνας αποτελεί μήνα ψηλών πληροτήτων για τα ξενοδοχεία μας,  αλλά τα προβλήματα αναμένεται ότι θα επεκταθούν και κατά τους επόμενους μήνες ίσως και στην επόμενη χρονιά.
 
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία δυστυχώς θα υποστεί νέο οικονομικό πλήγμα λόγω των ζημιών που θα προκύψουν από την πτώχευση του Thomas Cook και λόγω των αυξημένων κρατήσεων και του μεγάλου αριθμού τουριστών που μεταφέρει στην Κύπρο.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να αξιολογηθούν και να γίνει άμεσα τροχοδρόμηση ενεργειών ούτως ώστε οι τουρίστες να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που θα στοχεύουν στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη δυνατή υλοποίηση των άμεσων κρατήσεων σε ξενοδοχεία που πούλησε ο συγκεκριμένος Οργανισμός. Επιβάλλεται επίσης να ληφθούν αποφάσεις για λήψη μέτρων και ανάλογων ενεργειών που θα μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τα προβλήματα που θα προκύψουν ούτως ώστε να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι αφίξεις για τη χειμερινή περίοδο αλλά  και το 2020.
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ