Σοβαρές ανησυχίες ΚΕΒΕ για λουκέτο Thomas Cook

  23/09/2019 11:43
Σοβαρές ανησυχίες ΚΕΒΕ για λουκέτο Thomas Cook

Σοβαρές ανησυχίες ΚΕΒΕ για λουκέτο Thomas Cook

  23/09/2019 11:43
Η πτώχευση ενός από τους μεγαλύτερους  Τουριστικούς Οργανισμούς της Βρετανίας αλλά και της Ευρώπης, του Τhomas Cook αποτελεί μια άκρως αρνητική εξέλιξη για τον Κυπριακό Τουρισμό.

RELATED ARTICLES


Το ΚΕΒΕ εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για αλυσιδωτές επιπτώσεις στον κυπριακό τουρισμό και στην οικονομία του τόπου γενικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα που θα προκύψουν  στις αφίξεις τουριστών από τη Βρετανία  που είναι και η κυριότερη μας τουριστική αγορά, αλλά και από άλλες αγορές που εξυπηρετούσε ο συγκεκριμένος οργανισμός. Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Thomas Cook δεν ενεργούσε μόνο ως μια αεροπορική εταιρεία αλλά λειτουργούσε και ως μεγάλος Τουριστικός Πράκτορας, που πουλούσε μεγάλο αριθμό κρατήσεων σε Κυπριακά ξενοδοχεία.

Ο μεγάλος αριθμός απώλειας θέσεων θα έχει άμεσες επιπτώσεις λόγω του ότι ο τρέχον μήνας αποτελεί μήνα ψηλών πληροτήτων για τα ξενοδοχεία μας,  αλλά τα προβλήματα αναμένεται ότι θα επεκταθούν και κατά τους επόμενους μήνες ίσως και στην επόμενη χρονιά.
 
Η ξενοδοχειακή βιομηχανία δυστυχώς θα υποστεί νέο οικονομικό πλήγμα λόγω των ζημιών που θα προκύψουν από την πτώχευση του Thomas Cook και λόγω των αυξημένων κρατήσεων και του μεγάλου αριθμού τουριστών που μεταφέρει στην Κύπρο.

Τα μέχρι τώρα δεδομένα θα πρέπει να αξιολογηθούν και να γίνει άμεσα τροχοδρόμηση ενεργειών ούτως ώστε οι τουρίστες να επιστρέψουν με ασφάλεια στη χώρα τους. Ταυτόχρονα θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις και μέτρα που θα στοχεύουν στην εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων για την όσο το δυνατό μεγαλύτερη δυνατή υλοποίηση των άμεσων κρατήσεων σε ξενοδοχεία που πούλησε ο συγκεκριμένος Οργανισμός. Επιβάλλεται επίσης να ληφθούν αποφάσεις για λήψη μέτρων και ανάλογων ενεργειών που θα μειώσουν όσο το δυνατό περισσότερο τα προβλήματα που θα προκύψουν ούτως ώστε να μην επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό οι αφίξεις για τη χειμερινή περίοδο αλλά  και το 2020.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας