Louis: Ζημιές €6,5 εκατ. αλλά με αυξημένο κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο 2019

Ζημιές €6,5 εκατ. κατέγραψε η εταιρεία Louis Plc το πρώτο εξάμηνο του 2019 σε σχέση με ζημιές €17.000 κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας η αύξηση των ζημιών οφείλεται κυρίως στην υιοθέτηση από την 1 Ιανουαρίου 2019 του νέου Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 16 (ΔΠΧΑ – IFRS 16) σε σχέση με τις μισθώσεις ξενοδοχείων και άλλων ακινήτων που επέφερε επιπρόσθετη ζημία ύψους €3 εκατ., το μη επαναλαμβανόμενο κέρδος από αναδιάρθρωση δανεισμού θυγατρικής εντός του πρώτου εξαμήνου 2018, ύψους €2,1 εκατ. και η μείωση των λειτουργικών κερδών (EBITDAR) των ξενοδοχείων κατά €1,1 εκατ.

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος ήταν για το πρώτο εξάμηνο του 2019 αυξημένος κατά €30,4 εκατ. (+61,7%) σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2018, κυρίως λόγω συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Celestyal για ολόκληρο το πρώτο εξάμηνο του 2019. Το πρώτο εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις της Celestyal συμπεριελήφθησαν μόνο για 17 ημέρες στα αποτελέσματα.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα και τις τρέχουσες οικονομικές προβλέψεις, τα αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος για ολόκληρο το 2019 αναμένεται να είναι μειωμένα από εκείνα του 2018 λόγω αναμενόμενης μείωσης στα αποτελέσματα της Louis Hotels. Οι συνθήκες αβεβαιότητας που σχετίζονται με το Brexit, ο αυξημένος συναγωνισμός από γειτονικές χώρες και άλλοι εξωγενείς παράγοντες, αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα της Louis Hotels για το 2019. Τα αποτελέσματα της Celestyal Cruises αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα με εκείνα που ενοποιήθηκαν για το 2018.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food