Online απάτη με κρατήσεις σε τουριστικά καταλύματα

Η Αστυνομία έγινε τελευταία δέκτης αρκετών καταγγελιών από πολίτες σχετικά με διαδικτυακή απάτη που αφορά κρατήσεις και ενοικιάσεις οικιών, διαμερισμάτων και άλλων τουριστικών καταλυμάτων. 

Από τα έως τώρα δεδομένα που προκύπτουν, οι απατεώνες προσποιούνται τους ιδιοκτήτες διαθέσιμων τουριστικών καταλυμάτων, που προσφέρονται προς ενοικίαση μέσω διαφόρων σχετικών ιστοσελίδων, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, δημιουργώντας πλαστές αγγελίες με δικά τους στοιχεία επικοινωνίας και πληρωμής. 

Από περαιτέρω εξετάσεις που διενεργήθηκαν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι παραπονούμενοι ενώ προέβηκαν σε πληρωμή και εξόφληση της κράτησής τους, διαπίστωσαν στη συνέχεια ότι, επρόκειτο για απάτη, αφού τέτοια κράτηση δεν τέθηκε σε ισχύ.  

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παραπονούμενων, οι απατεώνες τους προέτρεψαν όπως καταβάλουν το απαιτούμενο χρηματικό ποσό σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό. 

Ως εκ τούτου, το κοινό προειδοποιείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό  και προτού προβεί σε οποιαδήποτε πληρωμή για κράτηση/ενοικίαση τουριστικού καταλύματος, να επιβεβαιώνει ότι όντως η αγγελία είναι αυθεντική. Πιο συγκεκριμένα, εάν η κράτηση πρόκειται να γίνει μέσω σχετικής ιστοσελίδας στην οποία προσφέρεται ο ενοικιαζόμενος χώρος, η πληρωμή είναι προτιμότερο να γίνεται μέσω της ίδιας υπηρεσίας και όχι μέσω προσωπικής διευθέτησης με τον ιδιοκτήτη. 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων