Deal για 20 υδατοδρόμια στο Νότιο Αιγαίο με κυπριακό άρωμα

Στην υπογραφή συμφωνίας για δημιουργία 20 υδατοδρομίων σε νησιά του Νοτίου Αιγαίου προχώρησαν οι δύο μεγάλες εταιρείες του χώρου των υδροπλάνων, Hellenic Seaplanes SA και Ελληνικά Υδατοδρόμια, θυγατρική εταιρεία του ομίλου ΑΚΤΩΡΑ.

Διαβάστε ακόμα: 19 μεγάλοι developers της Λεμεσού

Διαβάστε ακόμα: Αεροπορικές: Ο «πόλεμος» των εκπτώσεων

Ο Κύπριος που θέλει να κάνει το Αιγαίο «Μαλδίβες της Ευρώπης»
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes SA, Νικόλας Χαραλάμπους, ο οποίος είναι Κύπριος, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Ελληνικά Υδατοδρόμια, Τάσος Γκόβας.



Ο Νικόλας Χαραλάμπους συνεχάρηκε τον κ. Χατζημάρκο για την επιμονή του και τον αγώνα που έκανε για να υπογραφτεί το μεγαλύτερο δίκτυο της Ευρώπης. Τόνισε επίσης ότι «μαζί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα κάνουμε το Αιγαίο τις Μαλδίβες της Ευρώπης...!!».
 
 

Τα υδροπλάνα θα πετάξουν εντός 18 μηνών
Σε συνάντηση, στην οποία παρεβρέθηκε και ο νέος Δήμαρχος της Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης συζητήθηκαν όλα τα θέματα Άμεσης ανάπτυξης των υδατοδρομίων, εκπαίδευσης του προσωπικού για τις νέες θέσεις που θα δημιουργηθούν με πρωτοβουλία της περιφέρειας, διασύνδεση και των 33 υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου, αεροδιακομιδές με υδροπλάνα ασθενοφόρα σε Κυκλαδες και Δωδεκάνησα, η αναγκαιότητα ίδρυσης του μητροπολιτικού υδατοδρομίου στην Αττική, δημιουργία διασύνδεσης με την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και με τα παράλια της Τουρκίας καθώς και τα νέα τουριστικά προϊόντα που θα δημιουργηθούν.
 

 



Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος ανέφερε την συνέχεια της προσπάθειας της Περιφέρειας μέχρι τέλους, για την ολοκλήρωση και έναρξη λειτουργίας του δικτύου υδατοδρομίων του Νοτίου Αιγαίου. Στην συνέχεια ανέφερε ότι τα υδροπλάνα θα πετάξουν στο Αιγαίο κατά την διάρκεια της θητείας του ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα με χρονικό ορίζοντα τους επόμενους 18 μήνες.
 

 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Ελληνικών Υδατοδρομίων, Γκόβας αναφέρθηκε στην χρηστικότητα των υδροπλάνων στις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν καθώς και την διασύνδεση των απομονωμένων νησιών της Ελλάδας.

Με την κίνηση αυτή αυξάνεται ο αριθμός των υδατοδρομίων κατά 20 με στόχο να ξεπεραστούν τα 100 υδατοδρόμια σε όλη την Ελλάδα.

Δειτε Επισης

Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»