Ψάχνουν τη χρυσή τομή για τη συλλογική σύμβαση στα ξενοδοχεία

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.  
 
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, την ερχόμενη Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2019, Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Σύνδεσμοι Ξενοδόχων και συντεχνίες, θα συναντηθούν, στις 10 το πρωί, σε ξενοδοχείο στη Λευκωσία.
 
Μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, είχε σήμερα πολύωρη συνάντηση με τους Προέδρους των ΠΑΣΥΞΕ και ΣΤΕΚ, το Γενικό Διευθυντή της ΟΕΒ Μιχάλη Αντωνίου και εκπρόσωπο του ΚΕΒΕ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν και συνεργάτες της Υπουργού Εργασίας
 
Την Τρίτη, 20 Αυγούστου, η Υπουργός Εργασίας είχε συναντηθεί και με τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Χάρης Λοϊζίδης είπε ότι είχαν μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό.
 
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και τη Δευτέρα, υπάρχει κοινή συνάντηση με τις συντεχνίες, στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και συνεργατών της», πρόσθεσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Λοϊζίδης είπε ότι «υπάρχει καλή θέληση και από την πλευρά μας, να προσπαθήσουμε να βρούμε μια λύση».  
 
 Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είπε ότι κατά τη σημερινή συνάντηση εξήγησαν στην Υπουργό Εργασίας τις απόψεις τους πάνω στα αιτήματα των συντεχνιών, τις απόψεις τους για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη σύμβαση, όπως τις αντιλαμβάνεται η εργοδοτική πλευρά, και της είπαν το τι μπορούν να δεχτούν και τι είναι εκτός συζήτησης.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αντωνίου είπε ότι πρόθεση της Υπουργού Εργασίας είναι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση.
 
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση αλλά έχουμε τις γραμμές μας. Το βασικό που διαφοροποιεί αυτή την προσπάθεια από όλες τις προηγούμενες και που δημιουργεί ένα πρόσθετο βαθμό δυσκολίας, δυσανάλογο του απλώς ανανεώνω μια συλλογική σύμβαση είναι η απαίτηση των συντεχνιών να νομοθετηθούν μισθοί στο κλάδο. Αυτό προσθέτει ένα δυσανάλογα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας, σε σύγκριση με όλες τις προηγούμενες ανανεώσεις συλλογικών συμβάσεων», κατέληξε.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για το νέο business lounge της Aegean στο αεροδρόμιο Λάρνακας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Ηλίας Κόκκινος: Επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις το Smoothie Factory, σύντομα στη Λάρνακα
Bean Bar: Your All Day Destination σε Λευκωσία και Λεμεσό
Οι προκλήσεις για τον τουρισμό και ο στόχος που θέτει το Υφυπουργείο Τουρισμού για το 2024
Roe and Bone: Το νέο concept που άνοιξε τις πόρτες του στο παλιό λιμάνι Λεμεσού (pics)
Η Orthodoxou Aviation Ltd διορίστηκε γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων της Air India στην Κύπρο
Δυναμική παρουσία στο Βερολίνο για Αγία Νάπα και Πρωταρά
Αποκλειστική συνεργασία του προγράμματος επιβράβευσης Skywards της Emirates με τη Visa