Νέες αεροπορικές εταιρείες θα «προσγειωθούν» στην Κύπρο

Εντός Σεπτεμβρίου αναμένουμε νεότερα για την κάθοδο νέων αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο. Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο περιοδικό IN Business. 
 
Όπως είπε τους τελευταίους τέσσερις – πέντε μήνες, το Υφυπουργείο δουλεύει πυρετωδώς πάνω στο θέμα, αφού είχε συναντήσεις με εταιρείες του εξωτερικού. «Συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι. Ενημερωνόμαστε για τα προγράμματα των αεροπορικών εταιρειών για το 2020. Το σημαντικό είναι ότι προλάβαμε να είμαστε στα υπ’ όψη των αεροπορικών εταιρειών πριν καθορίσουν τα τελικά τους προγράμματα. Άρα, έχουμε ακόμα την ευκαιρία κι αναμένουμε ότι θα έχουμε νεότερα εντός του Σεπτέμβρη», σημείωσε.
 
Διαβάστε ακόμα: Στο σφυρί 32 διαμερίσματα στην Λευκωσία
 
Ο κ. Περδίος εξήγησε ότι φέτος είχαμε ένα κοκτέιλ συμβάντων που έφερε την αύξηση στις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων. «Πρώτα απ’ όλα, η ζήτηση από την κυπριακή αγορά για ταξίδια στο εξωτερικό είναι στο ψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας», είπε. Και πρόσθεσε: «Η καθήλωση των boing, σημαίνει ότι ο στόλος των αεροπλάνων μειώθηκε, όπως και η παραλαβή νέων. Δεύτερον, έκλεισαν εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως η Germania, η Air Berlin και η Cobalt κι αυτό δεν μας έδωσε τον χρόνο να αναπτύξουμε νέα δρομολόγια, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα αεροπλάνα. Έτσι, έχουμε φέτος λιγότερες θέσεις σε συνθήκες αυξημένης ζήτησης και ψηλές τιμές».
 
Διαβάστε ακόμα: Βουτιά €10 εκατ. στις αποζημιώσεις για πλεονάζον προσωπικό στην Κύπρο
 
Καταλήγοντας εξέφρασε την αισιοδοξία του για νέα δρομολόγια προς την Κύπρο και για προσέλκυση κι άλλων αεροπορικών εταιρειών.
 
Ολόκληρη η συνέντευξη του Υφυπουργού Τουρισμού, Σάββα Περδίου, στο νέο τεύχος του IN Business που θα κυκλοφορήσει την 1η Σεπτεμβρίου.
 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων