Υφυπουργείο Τουρισμού: Αναδιοργανώνεται σε συνεργασία με εξειδικευμένο οίκο

Tο Υφυπουργείο Τουρισμού «προχωρεί πολύ σύντομα στην προκήρυξη προσφοράς για αγορά υπηρεσιών από εξειδικευμένο οίκο για την αναδιοργάνωση ολόκληρης της λειτουργίας του, ενώ σημαντική πτυχή της μελέτης αυτής, αφού τεθούν υπόψη οι βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, αποτελεί και η λειτουργία και στελέχωση παγκύπρια των Γραφείων Πληροφοριών του Υφυπουργείου.
 
Ανακοίνωση του Υφυπουργείου Τουρισμού αναφέρει ότι σε συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή του Υφυπουργείου, Θεοφάνη Τρύφωνος, με την Πρόεδρο και εκπροσώπους του  Παγκύπριου Συνδέσμου Ξεναγών στις 24 Ιουλίου τέθηκαν στο επίκεντρο «οι αλλαγές που προωθούνται σε σχέση με τα Γραφεία Πληροφοριών του Υφυπουργείου, οι οποίες αποσκοπούν στη σταδιακή αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών προς τους τουρίστες που τα επισκέπτονται».
 
Αναλυτικά, οι διαφοροποιήσεις οι οποίες αποφασίστηκαν για τη λειτουργία των Γραφείων Πληροφοριών, έγιναν μετά από σφαιρική μελέτη του όλου θέματος, η οποία μεταξύ άλλων, περιλάμβανε ανάλυση στατιστικών στοιχείων για την επισκεψιμότητα των διαφόρων Γραφείων Πληροφοριών, του είδους της πληροφόρησης που ζητείται και της ποιότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών.
 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, επισκέφθηκε τους τελευταίους μήνες όλα τα Γραφεία Πληροφοριών όπου έτυχε ενημέρωσης για τις δραστηριότητες και τη λειτουργία τους.
 
Ειδικά για τη Λεμεσό, το Υφυπουργείο Τουρισμού, μετά και από ενδελεχή διερεύνηση, «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανάγκες των επισκεπτών της πόλης μπορούν να καλυφθούν πλήρως από το ανακαινισμένο Γραφείο Πληροφοριών που βρίσκεται στο Λιμάνι Λεμεσού».
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «από τις προωθούμενες αλλαγές δεν θα επηρεαστεί κατ’ ουδένα τρόπο η θέση εργασίας κανενός υπαλλήλου του Υφυπουργείου Τουρισμού».

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024