Υποδομές για κρουαζιερόπλοια στη μελέτη για τη Μαρίνα Πάφου

Στη μελέτη για την κατασκευή της Μαρίνας της Πάφου θα ενσωματωθεί το θέμα της δημιουργίας υποδομών για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, αποφασίστηκε στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία της Υπουργού Μεταφορών Βασιλικής Αναστασιάδου, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου, Βουλευτών της Επαρχίας Πάφου, του Δήμαρχου Πάφου και εκπροσώπων του ΕΒΕ Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Πάφου.

Σε δηλώσεις της, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, η Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι  ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε τις προτάσεις του υφυπουργείου, για την κατασκευή και ανάπτυξη της Μαρίνας της Πάφου, προκειμένου αυτή να συμπεριλάβει την αναγκαία υποδομή, για την υποδοχή κρουαζιερόπλοιων.

«Βάσει της πρότασης, διανοίγεται μια σπουδαία προοπτική για ολιστική προσέγγιση του θέματος της κατασκευής της Μαρίνας, η οποία θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσπαθειών για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο», επεσήμανε η Υπουργός Μεταφορών.

Η πρόταση του Υπουργού αντιμετωπίστηκε θετικά από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συνέχισε η Υπουργός Μεταφορών προσθέτοντας ότι θα εξεταστούν τρόποι ενδεχόμενης υλοποίησης της, μέσω πραγματοποίησης μελετών οι οποίες θα εξετάσουν ζητήματα που αφορούν στη βιωσιμότητα της.
 
Ο Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασε την ικανοποίηση του για το αποτέλεσμα της συνάντησης. Τα δύο υπουργεία, πρόσθεσε, θα ετοιμάσουν τους όρους εντολής για τον μελετητή, σε ό,τι αφορά την κατασκευή της Μαρίνας της Πάφου σε συνδυασμό με τις υποδομές για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων.

Υπάρχουν νέα δεδομένα, στον τομέα που αφορά τις κρουαζιέρας γεγονός που απαιτεί μια πιο ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, συνέχισε.
 
 «Το έργο της κατασκευής της Μαρίνας, αποτελεί ευκαιρία προκειμένου η Κύπρος να τοποθετηθεί στον παγκόσμιο χάρτη της κρουαζιέρας, όχι μόνο σήμερα αλλά και σε βάθος χρόνου. Η μελέτη θα καταδείξει, ποιες ενέργειες πρέπει να φέρουμε εις πέρας, για να το πετύχουμε», κατέληξε ο Υφυπουργός Τουρισμού.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, το ΕΒΕ Πάφου θεωρεί πως πρόκειται για υποδομή που με βάση την τάση της αγοράς στο άμεσο μέλλον θα τύχει ιδιαίτερης ζήτησης. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός…Έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για τη συλλογική σύμβαση
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»