Το υψηλότερο επίπεδο του Πιστοποιητικού ACA κατέκτησε η Hermes Airports

Το υψηλότερο επίπεδο του Πιστοποιητικού ACA το «Επίπεδο 3+ Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα» κατέκτησε η Hermes Airports. 
 
Σε δελτίο Τύπου της εταιρείας αναφέρεται ότι «το τέταρτο και υψηλότερο επίπεδο του πιστοποιητικού ACA που αφορά τη λήψη αντισταθμιστικών ενεργειών για τις εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα κατέκτησε η Hermes Airports για τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, έξι μόλις μήνες μετά την κατάκτηση του τρίτου σχετικού επιπέδου πιστοποίησης».
  
Το πιστοποιητικό ACA (Airport Carbon Accreditation) εκδίδεται από το Διεθνές Συμβούλιο Αερολιμένων ACI (Airports Council International) και επικεντρώνεται στις προσπάθειες χαρτογράφησης, υπολογισμού, μείωσης, αλλά και αντισταθμιστικής δράσης, σχετικά με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Υπάρχουν 4 επίπεδα του πιστοποιητικού ACA, τα οποία σήμερα ικανοποιούνται από 274 αεροδρόμια παγκοσμίως, σε 71 χώρες, που αντιπροσωπεύουν το 44% της παγκόσμιας επιβατικής κίνησης.
 
Προστίθεται ότι «η πιστοποίηση του Επιπέδου 3+ «Ουδέτερο Ισοζύγιο Άνθρακα» που κατέκτησε η Hermes, έχει δοθεί μέχρι σήμερα μόνο σε 51 αεροδρόμια παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου. Η κατάκτηση του συγκεκριμένου πιστοποιητικού προνοεί την λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για όσες εκπομπές ρύπων ελέγχονται απευθείας από την Hermes Airports και δεν μπορούν να ελαχιστοποιηθούν και να μειωθούν περαιτέρω».
 
Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζει το δελτίο Τύπου «η Hermes προχώρησε στην υιοθέτηση αντισταθμιστικών μέτρων που αφορούν την στήριξη τριών έργων, την κατασκευή φάρμας ανεμογεννητριών στην Ταιβάν, φωτοβολταικού πάρκου στην Ινδία και την αγορά φούρνων μαγειρέματος για τρεις κοινότητες στο Νεπάλ. Τα συγκεκριμένα έργα έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που τα φιλοξενούν, τα οποία ταυτίζονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών με ιδιαίτερη έμφαση στην Αξιοπρεπή Εργασία και Οικονομική Ανάπτυξη και τη Φτηνή και Καθαρή Ενέργεια μεταξύ άλλων. Με την επένδυση σε αυτές τις ενεργειακά αποδοτικές υποδομές η Hermes Airports κατάφερε να μειώσει σημαντικά το αποτύπωμα άνθρακά με αποτέλεσμα τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου να φτάσουν σε ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα».
 
Τα πιστοποιητικά «παρέδωσε ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) Olivier Jankovec στην Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου και στον Ανώτατο Διευθυντή Επιχειρήσεων Μίλτο Μιλτιάδους κατα την διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου ACI Europe που πραγματοποιήθηκε στις 26 και 27 Ιουνίου 2019 στη Λεμεσό.  Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου η Hermes Airports υπέγραψε την συμφωνία NetZero2050, με την οποία δεσμεύεται να φτάσει σε μηδενική εκπομπή ρύπων διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050».
 
Η Ανώτερη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου ανέφερε ότι «η κατάκτηση του υψηλότερου επιπέδου της πιστοποίησης ACA αποτελεί μεγάλη τιμή για τα κυπριακά αεροδρόμια και επιβεβαιώνει την δέσμευση της Hermes Airports για την μακροπρόθεσμη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς και την αποτελεσματικότητα της στρατηγικής των αεροδρομίων στην διαχείριση της ενεργειακής πολιτικής και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά