Πρόεδρος Αναστασιάδης: Για τον τουρισμό απαιτούνται ευφάνταστες πολιτικές

Προκειμένου η Κύπρος να είναι ανταγωνιστική και ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών απαιτείται να εφαρμόζονται ευφάνταστες και τολμηρές πολιτικές, ανέφερε σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι στις μέρες μας ο τουρισμός έχει εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Πέρα από τις περιφερειακές εξελίξεις και οι αλλαγές στις συνήθειες των ανθρώπων, όπως είπε, προκαλούν διαρκώς νέες ανάγκες, ενδιαφέροντα και αναζητήσεις και συνεπώς απαιτείται γνώση, διαρκής παρακολούθηση της αγοράς, αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες λήψεων αποφάσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως αυτός είναι και ο βασικός στόχος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2019- 2030, την οποία άρχισε να υλοποιεί το υφυπουργείο Τουρισμού.

Όπως πρόσθεσε, για την παραπέρα ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η κυβέρνηση, μετά τη ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, προωθεί επιπρόσθετα νομοθετήματα, που αφορούν στους τουριστικούς πράκτορες, στα κέντρα αναψυχής και όσους άλλους εμπλέκονται στον τομέα με προεξάρχουσα τη ρύθμιση του Β&Β (Bed and Breakfast).

Πρώτος απολογισμός για το υφυπουργείο

Κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό του έργου του υφυπουργείου Τουρισμού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον Σάββα Περδίο ως αεικίνητο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο υφυπουργός ήταν στη Γερμανία, προσπαθώντας να αντιστρέψει την κατάσταση που δημιουργήθηκε για τη χώρα μας από τη χρεοκοπία αεροπορικών γραμμών της χώρας.

«Καταρχάς, ο Υφυπουργός Τουρισμού έχει ήδη υποβάλει και υλοποιήσει σημαντικό αριθμό προτάσεων πολιτικής, μέσω της θεσμοποιημένης παρουσίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εξίσου σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι με την ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού έχει ενισχυθεί η παρουσία της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς η Κύπρος εκπροσωπείται στους παγκόσμιους τουριστικούς οργανισμούς και στα διεθνή τουριστικά δρώμενα και εκδηλώσεις με τον πολιτικό προϊστάμενο του τομέα, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να είναι πανταχού παρών. Επισημαίνω πως η Κύπρος, ως μια χώρα με πολυετή ιστορία στον τουρισμό, θα πρέπει όχι απλά να συμμετέχει, αλλά και να διεκδικεί σημαντικό ρόλο στη διεθνή τουριστική κοινότητα», επεσήμανε στο ίδιο πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Το αντιστάθμισμα στους ξενοδόχους

Απευθυνόμενος στους ξενοδόχους, ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε, παράλληλα, τη διαβεβαίωση ότι «για τα θέματα που σας αφορούν, όπως η αδειοδότηση φοιτητών, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να υιοθετήσουμε ανάλογη απόφαση αν δεν υπήρχε συλλογική σύμβαση μεταξύ των συντεχνιών και της τουριστικής βιομηχανίας. Όμως ως αντιστάθμισμα αποφασίσαμε ότι δικαιούνται να αδειοδοτούνται όσοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο ή και αιτητές πολιτικού ασύλου».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των τουριστικών φορέων.

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες