TourInvest Cyprus

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Για τον τουρισμό απαιτούνται ευφάνταστες πολιτικές

InBusinessNews  18/06/2019 16:53
Πρόεδρος Αναστασιάδης: Για τον τουρισμό απαιτούνται ευφάνταστες πολιτικές
TourInvest Cyprus

Πρόεδρος Αναστασιάδης: Για τον τουρισμό απαιτούνται ευφάνταστες πολιτικές

InBusinessNews  18/06/2019 16:53

Προκειμένου η Κύπρος να είναι ανταγωνιστική και ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών απαιτείται να εφαρμόζονται ευφάνταστες και τολμηρές πολιτικές, ανέφερε σε χαιρετισμό του στη Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι στις μέρες μας ο τουρισμός έχει εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά που κινείται με ταχύτατους ρυθμούς. 

RELATED ARTICLES

Πέρα από τις περιφερειακές εξελίξεις και οι αλλαγές στις συνήθειες των ανθρώπων, όπως είπε, προκαλούν διαρκώς νέες ανάγκες, ενδιαφέροντα και αναζητήσεις και συνεπώς απαιτείται γνώση, διαρκής παρακολούθηση της αγοράς, αποφασιστικότητα και ταχύτητα στις διαδικασίες λήψεων αποφάσεων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως αυτός είναι και ο βασικός στόχος της νέας Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2019- 2030, την οποία άρχισε να υλοποιεί το υφυπουργείο Τουρισμού.

Όπως πρόσθεσε, για την παραπέρα ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η κυβέρνηση, μετά τη ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων, προωθεί επιπρόσθετα νομοθετήματα, που αφορούν στους τουριστικούς πράκτορες, στα κέντρα αναψυχής και όσους άλλους εμπλέκονται στον τομέα με προεξάρχουσα τη ρύθμιση του Β&Β (Bed and Breakfast).

Πρώτος απολογισμός για το υφυπουργείο

Κάνοντας ένα πρώτο απολογισμό του έργου του υφυπουργείου Τουρισμού ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χαρακτήρισε τον Σάββα Περδίο ως αεικίνητο.

Να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ο υφυπουργός ήταν στη Γερμανία, προσπαθώντας να αντιστρέψει την κατάσταση που δημιουργήθηκε για τη χώρα μας από τη χρεοκοπία αεροπορικών γραμμών της χώρας.

«Καταρχάς, ο Υφυπουργός Τουρισμού έχει ήδη υποβάλει και υλοποιήσει σημαντικό αριθμό προτάσεων πολιτικής, μέσω της θεσμοποιημένης παρουσίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο. Εξίσου σημαντικό, επίσης, είναι το γεγονός ότι με την ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού έχει ενισχυθεί η παρουσία της χώρας μας στο εξωτερικό, καθώς η Κύπρος εκπροσωπείται στους παγκόσμιους τουριστικούς οργανισμούς και στα διεθνή τουριστικά δρώμενα και εκδηλώσεις με τον πολιτικό προϊστάμενο του τομέα, με τον Υφυπουργό Τουρισμού να είναι πανταχού παρών. Επισημαίνω πως η Κύπρος, ως μια χώρα με πολυετή ιστορία στον τουρισμό, θα πρέπει όχι απλά να συμμετέχει, αλλά και να διεκδικεί σημαντικό ρόλο στη διεθνή τουριστική κοινότητα», επεσήμανε στο ίδιο πλαίσιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Το αντιστάθμισμα στους ξενοδόχους

Απευθυνόμενος στους ξενοδόχους, ο Νίκος Αναστασιάδης έδωσε, παράλληλα, τη διαβεβαίωση ότι «για τα θέματα που σας αφορούν, όπως η αδειοδότηση φοιτητών, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να υιοθετήσουμε ανάλογη απόφαση αν δεν υπήρχε συλλογική σύμβαση μεταξύ των συντεχνιών και της τουριστικής βιομηχανίας. Όμως ως αντιστάθμισμα αποφασίσαμε ότι δικαιούνται να αδειοδοτούνται όσοι έχουν πάρει πολιτικό άσυλο ή και αιτητές πολιτικού ασύλου».

Σε κάθε περίπτωση, συμπλήρωσε, η κυβέρνηση θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των τουριστικών φορέων.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας