Στην Αγία Νάπα το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου 

InBusinessNews  12/06/2019 15:00
Στην Αγία Νάπα το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου 

Στην Αγία Νάπα το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου 

InBusinessNews  12/06/2019 15:00
Στην Αγία Νάπα θα δημιουργηθεί το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο της Μεσογείου από τον παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη Jason deCaires Taylor. 

RELATED ARTICLES


 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το Υποβρύχιο Μουσείο θα δημιουργηθεί στην Αγία Νάπα και συγκεκριμένα στην παραλία Περνέρας και θα είναι το πρώτο υποβρύχιο Μουσείο γλυπτικής της Μεσογείου. Σε έναν υποβρύχιο χώρο με βάθος δέκα μέτρα, ο Βρετανός καλλιτέχνης θα δημιουργήσει πάνω από εβδομήντα υποβρύχια αγάλματα ανάμεσα σε δεκάδες φιλοτεχνημένα οργανικά δέντρα και υποβρύχια φυτά, ώστε να δημιουργηθεί και το πρώτο υποβρύχιο δάσος στον κόσμο» 

Προστίθεται ότι «το έργο του Υποβρυχίου Μουσείου συμπεριλαμβάνεται στα έργα που έχουν εγκριθεί για την ανάπτυξη της Αγίας Νάπας και αναμένεται να αποτελέσει παγκόσμιο σημείο ενδιαφέροντος στο πλαίσιο της αναβάθμισης και της διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου».
 
Το έργο «θα παρουσιάσουν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Καδής, ο Λειτουργός του Τμήματος Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών και Συντονιστής υλοποίησης του έργου Γιώργος Παγιάτας, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος και ο βρετανός καλλιτέχνης Jason deCaires Taylor, στις 10.45 το πρωί της Παρασκευής 14 Ιουνίου, στην αίθουσα της ΠΟΕΔ στη Λευκωσία».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Βρετανός καλλιτέχνης «από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, εξερευνά σε συστηματική βάση την αλληλεπίδραση μεταξύ της τέχνης, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της κοινωνίας. Το 2006 δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής στον κόσμο στα ανοικτά των ακτών της Γρενάδα και τα έργα του είχαν αναγραφεί στα κορυφαία 25 θαύματα του κόσμου από το National Geographic».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας