DiscoverEU: Eγκρίθηκαν 34 από τις 114 αιτήσεις νέων από την Κύπρο

Eγκρίθηκαν 34 από τις 114 αιτήσεις νέων από την Κύπρο για συμμετοχή στο πρόγραμμα DiscoverEU, όπως και 419 από τις 1888 από την Ελλάδα, ανακοίνωσε η Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Συνολικά 20 006 αιτήσεις έγιναν δεκτές από συνόλου 94 083. 

Oι 20,006  νέοι που θα επελέγησαν στο πλαίσιο του γύρου υποβολής αιτήσεων για το Μάιο του 2019 θα ταξιδέψουν μεταξύ της 1ης Αυγούστου 2019 και της 31ης Ιανουαρίου 2020. Οι 14.500 που επιλέχθηκαν στο πλαίσιο του γύρου υποβολής αιτήσεων του Νοεμβρίου 2018 θα μεταβούν μεταξύ 15 Απριλίου και 31 Οκτωβρίου 2019. Οι εκδρομές μπορούν να διαρκέσουν έως 30 ημέρες περιλαμβάνουν τουλάχιστον ένα κράτος μέλος διαφορετικό από εκείνο στο οποίο ζουν. Οι 15.000 νέοι του γύρου υποβολής αιτήσεων του Ιουνίου 2018 ταξίδεψαν από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2018, μόνοι ή σε ομάδες μέχρι πέντε ατόμων.

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ που δίνει στους νέους ηλικίας 18 ετών την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη και να διερευνήσουν την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα. Σχεδόν 275.000 νέοι υπέβαλαν αίτηση για τα σχεδόν 50.000 ταξίδια που διατέθηκαν σε τρεις γύρους υποβολής αιτήσεων το 2018-2019. Η κατανομή των ταξιδιωτικών δελτίων βασίστηκε στο μερίδιο του πληθυσμού των κρατών μελών σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό της ΕΕ. Χρησιμοποιήθηκαν όλες οι ποσοστώσεις ανά χώρα.

Σύμφωνα με την Κομισιόν οι συμμετέχοντες θα λάβουν τεχνική υποστήριξη και καθοδήγηση σε θέματα όπως τα βιώσιμα ταξίδια και θα κληθούν να αναφέρουν τις εμπειρίες τους, για παράδειγμα μέσω εργαλείων κοινωνικών μέσων όπως το Instagram, Facebook και Twitter ή πραγματοποιώντας μια παρουσίαση στο σχολείο τους ή στην τοπική τους κοινότητα. Θα είναι επίσης σε θέση να έρχονται σε επαφή με τους συναδέλφους τους ταξιδιώτες στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και να μοιράζονται τις ιστορίες τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα κληθούν επίσης να παρακολουθήσουν τις πρώτες συναντήσεις της DiscoverEU που θα πραγματοποιηθούν σε διάφορες τοποθεσίες σε όλη την Ευρώπη, σε συγκεκριμένα θέματα όπως η βιωσιμότητα ή η πολιτιστική κληρονομιά. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Nijmegen (Κάτω Χώρες) στις 12 και 13 Ιουλίου, με έμφαση στη βιωσιμότητα.

Η Κομισιόν σχεδιάζει να ξεκινήσει τον επόμενο γύρο υποβολής αιτήσεων πριν από το τέλος του έτους, όταν θα είναι διαθέσιμα άλλα 20.000 ταξιδιωτικά περάσματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα