DP World Limassol: Μοχλός ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας

Η DP World Limassol φιλοξένησε ηγετικά στελέχη από το διεθνή κλάδο της κρουαζιέρας στο πλαίσιο του 2ου Limassol Cruise Executive Summit.

Στόχος της διοργάνωσης ήταν η προώθηση της Κύπρου και της Λεμεσού ως ελκυστικού προορισμού και η αναβάθμιση του τουρισμού κρουαζιέρας.  

Έντεκα ηγετικά στελέχη από μεγάλους διοργανωτές κρουαζιέρας, με αφετηρία την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν στο Cruise Executive Summit, το οποίο πραγματοποιήθηκε από τις 29 μέχρι τις 31 Μαΐου 2019. Η πρωτοβουλία υλοποιήθηκε από την DP World Limassol, ως η διαχειρίστρια εταιρεία του Νέου Επιβατικού Τερματικού σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Τουρισμού, τον Δήμο Λεμεσού και το λιμάνι της Χάιφα. 
 

 

Εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών, μεταξύ των οποίων, οι Royal Caribbean, Crystal Cruises και Holland American, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ιστορικά μνημεία όπως το Αρχαίο Θέατρο Κουρίου στη Λεμεσό, τους Τάφους των Βασιλέων στην Πάφο και την Πύλη Αμμοχώστου στη Λευκωσία. Παράλληλα, σε συνάντηση που είχαν με τον Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη και αρμόδιους φορείς τους τουρισμού αντάλλαξαν απόψεις αναφορικά με τους τρόπους βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος. 
 

 

 

Με σκοπό να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας, οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν σε γραφικά χωριά της Κύπρου και απόλαυσαν τοπικές παραδοσιακές γεύσεις. Επιπρόσθετα, τα στελέχη επισκέφθηκαν τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Νέου Επιβατικού Τερματικού της DP World Limassol όπου συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις τόσο από τις υποδομές της αίθουσας επιβατών όσο και από το επίπεδο εξυπηρέτησης που παρέχεται. 
 

 

Ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby, ανέφερε πως «το Limassol Cruise Executive Summit αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για τα στελέχη των διεθνών διοργανωτών κρουαζιέρας να γνωρίσουν από κοντά τι έχει να προσφέρει η Κύπρος». Ο τομέας των κρουαζιέρων αποτελεί προτεραιότητα για την DP World Limassol την ίδια ώρα που οι κρουαζιέρες αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την Κύπρο να έρθει σε επαφή και με άλλες αγορές, από τις οποίες δεν προσελκύει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, όπως η Αμερική και η Γερμανία», δήλωσε. 

Ο κ. Meaby πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το λιμάνι Λεμεσού σε λιμένα βάσης και ελκυστική επιλογή για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της κρουαζιέρας. Μία ακμάζουσα αγορά κρουαζιέρας συνεπάγεται πολλαπλά οφέλη για την εγχώρια οικονομία όπως η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών. Οι προοπτικές στον τομέα του τουρισμού και ειδικά, σε ό,τι αφορά τις κρουαζιέρες διαγράφονται ιδιαίτερα υποσχόμενες ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση για να αξιοποιηθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ευκαιρίες που διανοίγονται αποτελεί η συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων».

Δειτε Επισης

Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο