Emirates: The business class experience

Ένα ταξίδι στη Μάλτα μας έδωσε την ευκαιρία να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία του business class, με την αεροπορική εταιρεία Emirates, για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως αποτελεί μια θέση με πολλά έξτρα και πως μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στα 40.000 πόδια πάνω από το έδαφος.
 
Με παρουσία 25 χρόνων στην κυπριακή αγορά, η Emirates προσφέρει καθημερινά πτήσεις από τη Λάρνακα στο Ντουμπάι και τη Μάλτα. Σε μια από αυτές βρεθήκαμε κι εμείς και μάλιστα στην πολυτέλεια της business class.
 
Περνάμε πρώτα στο lounge
Οι ταξιδιώτες της συγκεκριμένης θέσης αποκτούν αυτόματα πρόσβαση σε όλα τα lounges των αεροδρομίων όπου πετά η εταιρεία ανά τον κόσμο. Εμείς, βρεθήκαμε αρχικά στο Aspire Aphrodite Executive Lounge του  Αεροδρομίου Λάρνακας και εν συνεχεία στο La Valette Club του αερολιμένα της Μάλτας.
Μπαίνοντας, είχαμε την ευκαιρία να επωφεληθούμε από προνομιακές υπηρεσίες και να χαλαρώσουμε σε ένα ήρεμο περιβάλλον με complimentary Wi-Fi, έχοντας τη δυνατότητα να γευτούμε δωρεάν εδέσματα και ποτά από μπουφέ. Το μενού περιλαμβάνει τοπικές γεύσεις αλλά και διεθνή πιάτα. Για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής δίνονται επιλογές από φρέσκα φρούτα, smoothies, χυμούς, υγιεινά σνακ και superfoods.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε χώρες όπου λειτουργεί Emirates Lounge προσφέρεται αποκλειστικά και μπαρ Moet & Chandon και μια ποικιλία από καναπεδάκια, που φτιάχνονται από βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ. Οι ταξιδιώτες της business class έχουν επίσης τη δυνατότητα χρήσης του fast lane και του direct boarding από το lounge, αποφεύγοντας τις μεγάλες ουρές. Μπορούν, ακόμα, να επωφεληθούν από την ειδική υπηρεσία μεταφοράς με προορισμό το αεροδρόμιο.
 
Η on-board εμπειρία
Το να ταξιδεύει κανείς στην business class αποτελεί, όπως διαπιστώσαμε, μια προνομιακή εμπειρία, όποιος κι αν είναι ο σκοπός του ταξιδιού ή ο προορισμός. Η συγκεκριμένη επιλογή συνδυάζει δουλειά και χαλάρωση κι έχει ως στόχο να ικανοποιήσει κάθε ανάγκη του επιβάτη. Για παράδειγμα, με τη χρήση δωρεάν Wi-Fi, ένας πολυάσχολος επαγγελματίας μπορεί να στείλει e-mail ή να προετοιμαστεί για την επόμενη συνάντησή του. Ένας δημοσιογράφος είναι σε θέση να συνεχίσει το άρθρο του εν ώρα πτήσης και οι λάτρεις των social media να μείνουν  συντονισμένοι, κάνοντας τα δικά τους post. Κι όλα αυτά σε περιβάλλον απόλυτης άνεσης, καθώς τα καθίσματα, που προσφέρουν 78 εκ. χώρου για τα πόδια, μπορούν κάλλιστα να μετατραπούν και σε κρεβάτι. Οι ταξιδιώτες έχουν, επίσης, την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέχρι και 4.000 τηλεοπτικά κανάλια και ταινίες, ανάμεσά τους ελληνικές και κυπριακές. Όλα αυτά στο βραβευμένο κανάλι ψυχαγωγίας, ice. Κι ακολουθεί μια σειρά από εκπλήξεις. Το άψογο από πλευράς επαγγελματισμού προσωπικό είναι πάντοτε έτοιμο να προσφέρει επιλογές μέσα από μια μεγάλη γκάμα κρασιών και πιάτων από διάφορες κουζίνες. Τα γεύματα προσφέρονται σε Royal Doulton είδη σερβιρίσματος και με Robert Welch μαχαιροπίρουνα.
 

 
Στη Μάλτα διαλέγεις και παίρνεις 
Η Μάλτα απέχει μόλις δύο ώρες και τριάντα λεπτά από την Κύπρο. Ο καιρός μοιάζει πολύ με τον δικό μας, με κάπου 300 ηλιόλουστες μέρες τον χρόνο, κατά τις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει ελκυστικές παραλίες και έντονη νυκτερινή ζωή. Ειδικά στην πόλη των clubs και των εντυπωσιακών ξενοδοχείων, Saint Julians, οι ταξιδιώτες έχουν πολλά να κάνουν από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Με δύο λόγια, διαλέγεις και παίρνεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το ξενοδοχείο Intercontinental, που προτείνει χαλάρωση, διασκέδαση και γαστρονομικές επιλογές στα βραβευμένα του εστιατόρια. Η Emirates μάς έδωσε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τις υπηρεσίες που προσφέρει το συγκεκριμένο πολυτελές ξενοδοχείο, με το προσωπικό του να φροντίζει με διακριτικότητα και ευγένεια να μη μας λείψει τίποτα. Ο παραλιακός δρόμος προσφέρεται για πρωινές και βραδινές βόλτες, αλλά και για επισκέψεις στα πάρκα της περιοχής, με θέα το γαλάζιο του λιμανιού.
 

 
Από το σήμερα στην ιστορία 
Ο τουρισμός της χώρας βασίζεται στον ιστορικό και τον θρησκευτικό χαρακτήρα της. Όσοι την επισκέπτονται, φροντίζουν να κάνουν μια βόλτα στα μνημεία και τις εκκλησίες της, να περπατήσουν στα γραφικά δρομάκια της Βαλέτα και να βγάλουν φωτογραφίες στα ιστορικά κτίριά της. Τέτοια είναι οι μεσαιωνικοί πύργοι με περισσότερα από 7.000 χρόνια ιστορίας ή το παλάτι του Μεγάλου Μάγου από τον 16ο αιώνα, το εντυπωσιακό Casa Rocca Piccola με περισσότερα από 50 δωμάτια και το Εθνικό Θέατρο της Μάλτας, που χρονολογείται από το 1731. Από την περιήγηση δεν θα μπορούσε, ασφαλώς, να λείψει το όμορφο λιμάνι, Valetta Waterfront, με τις 19 θολωτές αποθήκες και με μια σειρά από καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια. Ταξιδεύει τους επισκέπτες της πίσω στον χρόνο και τους σαγηνεύει σε σημείο που να υπόσχονται ένα επόμενο ραντεβού με την πρώτη ευκαιρία.
 
Η Emirates σε αριθμους
  • 271 αεροσκάφη στον στόλο της και 13 freighter
  • $25.2 δισ.  τα έσοδα 2017 - 2018  
  • $762 εκατ.  τα κέρδη κατά το προαναφερθέν έτος
  • 58.5 εκατ.  οι επιβάτες της ίδιας χρονιάς  
  • 2.6 εκατ. οι τόνοι που μεταφέρθηκαν
  • Με παρουσία 25 χρόνων στην κυπριακή αγορά, η Emirates προσφέρει καθημερινά πτήσεις από τη Λάρνακα στο Ντουμπάι και τη Μάλτα
  • Η Emirates πετάει από Λάρνακα απευθείας σε Ντουμπάι και Μάλτα, από όπου μπορεί να εξυπηρετήσει τους ταξιδιώτες με το δίκτυο των 158 προορισμών της σε 86 χώρες 

 

*Το ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού In Business

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food