ΠΑΣΥΞΕ: Το Υφυπουργείο, η επέκταση, οι πτωχεύσεις και τα Airbnb

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων ανακοίνωσε ότι η φετινή Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 18 Ιουνίου, ώρα 12.15 στο ξενοδοχείο THE LANDMARK NICOSIA (πρώην Hilton Cyprus), στη Λευκωσία.
 
Το τελετουργικό μέρος της Συνέλευσης του ΠΑΣΥΞΕ θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος. Θ’ ακολουθήσει η ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΥΞΕ Χάρη Λοϊζίδη.
 
Ενόψει της Συνέλευσης κυκλοφόρησε η Ετήσια Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου, για την περίοδο Μαΐου 2018 - Μαΐου 2019, η οποία μεταξύ άλλων, αναφέρεται στις εξελίξεις της τουριστικής κίνησης τόσο διεθνώς, όσο και στην Κύπρο, καθώς και στη δυναμικότητα και συνεισφορά της ξενοδοχειακής βιομηχανίας στην οικονομία του τόπου. Επίσης αναφέρεται σε διάφορα προβλήματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία, καθώς και στις απόψεις και στις ανάλογες ενέργειες του Συνδέσμου για επίλυση τους.
 
Όπως αναφέρεται, τα κυριότερα θέματα τα οποία απασχόλησαν την ολομέλεια του Συμβουλίου ήταν η ίδρυση του Υφυπουργείου Τουρισμού, η ανάγκη περαιτέρω επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου για αντιμετώπιση της εποχικότητας και της ανεργίας, η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού, η εφαρμογή της πολιτικής "ανοικτών αιθέρων", η πλήρης φιλελευθεροποίηση των αεροπορικών πτήσεων από πληθώρα υφιστάμενων και νέων αγορών και η παράταση της παροχής πολεοδομικών κινήτρων για σκοπούς ανάκαμψης της αναπτυξιακής δραστηριότητας στην Κύπρο, καθώς και η αρνητική εξέλιξη από τις πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών όπως της Germania, της Air Berlin και της Cobalt.
 
Επίσης απασχόλησαν επισταμένα το Συμβούλιο η σοβαρή έλλειψη καταρτισμένου εργατικού δυναμικού στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, η εξαγγελία έκτακτων Σχεδίων Κατάρτισης Εργαζομένων στα ξενοδοχεία, καθώς και Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης για νεοπροσλαμβανόμενους ανέργους στα ξενοδοχεία, με στόχο την εργοδότηση περισσότερων ανέργων Κυπρίων στα ξενοδοχεία μας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μεταξύ των σημαντικότερων θεμάτων που απασχόλησαν επίσης τον ΠΑΣΥΞΕ, ήταν τα μη αδειούχα καταλύματα και η Airbnb που ανταγωνίζονται αθέμιτα τη νόμιμη ξενοδοχειακή βιομηχανία, η εφαρμογή, από 25 Μαΐου 2018, του Κανονισμού της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, η πάταξη της ηχορύπανσης στις τουριστικές μας περιοχές, οι εικονικές απαιτήσεις από Άγγλους τουρίστες, οι οποίοι διέμειναν κυρίως σε all inclusive ξενοδοχεία, επικαλούμενοι ασθένεια λόγω φαγητού, το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για την χρήση μουσικής στα ξενοδοχεία, τα τέλη ηλεκτρικού ρεύματος/ ενέργειας/υδατοπρομήθειας/αποχευτευτικό, κ.α., η δημιουργία μεγάλων αναπτύξεων, περιλαμβανομένης και της δημιουργίας Καζίνο/ων, καθώς και η ανάγκη δημιουργίας ως Κύπρος του δικού μας Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων