Χρειάζεται διάλογος για προβλήματα ξενοδοχειακής βιομηχανίας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, συζητήθηκαν πρόσφατα σε ημερίδα – εργαστήρι που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, η Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας / Αμμοχώστου του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ). 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Κέντρου αναφέρεται ότι «στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμούς η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου, ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ο Πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου του ΚΥΚΕΜ Τώνης Τουμαζής και ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αμμοχώστου Αυγουστίνος Παπαθωμάς. Οι ομιλητές συνεχάρησαν το ΚΥΚΕΜ για την πρωτοβουλία του και διαβίβασαν την πρόθεση τους για συνέχιση της κοινωνικής διαβούλευσης που ανέλαβε το Κέντρο».
 
Στην ημερίδα εισηγητές ήταν οι Γιώργος Παναγίδης, Γενικός Διευθυντής της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, Θεοφάνης Τρύφωνος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Τουρισμού, Αλέξανδρος Αλεξάνδρου, Διευθυντής του Τμήματος Εργασίας και Ηλίας Μαρκάτζης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
 
Παρεμβάσεις έκαναν ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Θεόδωρος Τάκκας και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΔΙΞΕ Χρίστος Αγγελίδης «οι οποίοι παρέθεσαν τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, με κυριότερο πρόβλημα την έλλειψη κατάλληλου εργατικού δυναμικού, το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν δεκάδες διευθυντές ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής και καταγράφηκαν τα θέματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη και την ομαλή λειτουργία της τουριστικής δραστηριότητας της περιοχής. Ακόμα έγινε καταγραφή εποικοδομητικών εισηγήσεων που έγιναν οι οποίες θα βοηθήσουν τη ξενοδοχειακή και τουριστική βιομηχανία στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου».
 
Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ομόφωνα «ότι η εκδήλωση θα πρέπει να αποτελέσει την απαρχή ενός διαρκούς και εποικοδομητικού διαλόγου με τη διοργάνωση παρόμοιων εκδηλώσεων στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου στη Δερύνεια».
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα