Σχέδιο για αναβάθμιση σκαφών από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας να προχωρήσει με το σχεδιασμό ενός σχεδίου De Minimis, το οποίο θα παρέχει τη δυνατότητα σε ακτοπλοϊκά σκάφη, τα οποία μεταφέρουν πάνω από ενάμισι εκατομμύριο τουρίστες ανά έτος, να αναβαθμίσουν τα σκάφη τους. 
 
Οπως δήλωσε η Υφυπουργός Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου μετά τη συνεδρία του Υπουργικού, η αναβάθμιση των σκαφών έχει τρεις στόχους.
 
Πρώτος στόχος είναι η μείωση των ρύπων, δηλαδή η αναβάθμιση των σκαφών ούτως ώστε να μειώνεται η μόλυνση του περιβάλλοντος. Ο δεύτερος στόχος είναι η αναβάθμιση των σκαφών ούτως ώστε άτομα με μειωμένη κινητικότητα να έχουν πρόσβαση στα εν λόγω σκάφη και ο τρίτος λόγος για τον οποίο θα μπορούν ακτοπλοϊκά σκάφη να αποταθούν για να επωφεληθούν από το σχέδιο αυτό είναι η αναβάθμιση της ασφάλειας στην ακτοπλοΐα.
 
Πρόσθεσε ότι το σχέδιο θα τεθεί σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο του 2019. Δηλαδή, είπε η κ. Πηλείδου,  το Σεπτέμβριο θα είναι δυνατόν οι εταιρείες που έχουν ακτοπλοϊκά σκάφη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ούτως ώστε αυτές να αξιολογηθούν εντός του 2019.     
 
Ανέφερε ακόμα ότι λειτουργούν αρκετά τέτοια σκάφη, γύρω στα 100 και ότι το σχέδιο θα έχει ύψος 1 εκ. ευρώ ανά έτος για τρία χρόνια και θα υπάρχει ένα όριο για την κάθε εταιρεία, η οποία θα κάνει αίτηση, το οποίο θα καθοριστεί σε κατοπινό στάδιο, όταν θα σχεδιαστεί ολόκληρο το σχέδιο .
 
Επίσης, δήλωσε ότι είναι ένα σχέδιο το οποίο αποτελεί κρατική ενίσχυση επομένως θα πρέπει να γίνουν και οι απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να εγκριθεί από τον έφορο κρατικών ενισχύσεων. Απαντώντας σε ερωτήσεις, η κ. Πηλείδου, είπε ότι θα υπάρχει ένα σχέδιο de minimis 60% βάσει των επιλέξιμων δαπανών.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι