Άνοιξε τις πύλες της η 22η Έκθεση Ταξίδι 2019

Με τον Υφυπουργό Τουρισμού Σάββα Περδίο να διαβεβαιώνει πως στόχος του Υφυπουργείου είναι η βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), Βασίλη Σταματάρη να θέτει τον στόχο της διατήρησης των «κεκτημένων» του 2018 και του 2017, άνοιξε της πύλες της σήμερα η 22η Έκθεση Ταξίδι 2019. 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης, που λαμβάνει χώρα στην αίθουσα πολλαπλής χρήσης της Κρατικής Έκθεσης Κύπρου, τέλεσαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος και ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΕΟΤ,  Ιωαννής Γούλιος, ο οποίος είπε πως το 2018 ήταν μια ξεχωριστή χρονιά και τις δύο χώρες.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Βασίλης Σταματάρης είπε ότι στη φετινή έκθεση συμμετέχουν με δικά τους περίπτερα, οργανισμοί ταξιδίων, αεροπορικές εταιρείες, περιφερειακοί τουριστικοί οργανισμοί της Κύπρου και της Ελλάδας, και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς στον τομέα του τουρισμού και των ταξιδίων.
 
Ο κ. Σταματάρης αναφέρθηκε στα στοιχεία των τουριστικών αφίξεων του 2018, τα οποία ήταν τα υψηλότερα που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο. «Οι εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή είναι ότι το 2019 θα είναι ένα έτος πρόκλησης, παρόλο που θα προσπαθήσουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι του τουριστικού κλάδου, να διατηρήσουμε τις ίδιες αφίξεις με εκείνες του 2018 και του 2017, τόνισε ο κ. Σταματάρης.
 
«Έχουμε κάνει πολλά αυτά τα χρόνια και ο στόχος μας τώρα είναι να μείνουμε στους αριθμούς που έχουμε φτάσει», είπε.
 
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην κατάσταση της αβεβαιότητας με την αγγλική αγορά, λόγω του Brexit, αλλά σημείωσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειές για να επεκταθούμε σε άλλες νέες αγορές, κυρίως στην Κεντρική Ευρώπη, τη Σκανδιναβία, την Κίνα και στη Μέση Ανατολή.
 
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι τελικός στόχος του Υφυπουργείου του είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η αύξηση της συμβολής του τουρισμού στο ΑΕΠ της Κύπρου κατά τρόπο που θα επηρεάσει θετικά την οικονομία.
 
Ο Σάββας Περδίος ανέφερε επίσης ότι εντός των επόμενων μηνών το Υφυπουργείο θα παρουσιάσει μια ολιστική σειρά δράσεων έως το 2030, προσθέτοντας ότι θα γίνει επίσης και περιβαλλοντική μελέτη για να διασφαλιστεί ότι μπορούν αυτές οι δράσεις να προχωρήσουν.

Επίσης, αναφέρθηκε στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε και κατά τις οποίες εξετάστηκαν τρόποι στενότερης συνεργασίας μεταξύ Κύπρου, Κίνας, Περσικού Κόλπου και Μέσης Ανατολής στον τομέα του τουρισμού. Εκ μέρους του Υφυπουργού Τουρισμού διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την αναβάθμιση των τουριστικών σχέσεων μεταξύ των χωρών, αφού υπάρχει αμοιβαία θέληση και θερμό ενδιαφέρον.
 
Στο δικό του χαιρετισμό, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Ιωάννης Γούλιος αναφέρθηκε τόσο για την επίδοση της Κύπρου όσο και της Ελλάδας για το 2018 που ήταν μια ξεχωριστή χρονιά για τις δυο χώρες.
 
Ειδικά για την Ελλάδα, το 2018 ήταν η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Ήταν, είπε, το απόλυτο άλμα (σε αφίξεις, εισπράξεις, διακρίσεις - βραβεύσεις και σε όλους γενικά τους τουριστικούς δείκτες), ένα άλμα που ανέδειξε την Ελλάδα σε διεθνές «case study» στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

Οι επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού το 2018, πρόσθεσε, ήταν το επιστέγασμα μιας συγκροτημένης, εθνικής στρατηγικής επικοινωνίας, που εκπονήθηκε και υλοποιήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού & την Υπουργό Έλενα Κουντουρά, τον ΕΟΤ, με τη συνεργασία των Περιφερειακών & Δημοτικών Αρχών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
 
Κλείνοντας, ο κ. Γούλιος είπε ότι για άλλη μια χρονιά η Ελλάδα θα σταθεί πλάι στην Κύπρο στο διεθνή τουριστικό χάρτη, έτσι ώστε μέσα από μια σχέση αμφίδρομης ενίσχυσης των τουριστικών ροών και προϊόντων να δοθεί στις δυο χώρες η ιδιαίτερη, μοναδική θέση που τους αξίζει.
 
Η Έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ 2019» θα είναι ανοικτή για το κοινό για να την επισκεφτεί από τις 3 μέχρι τις 5 Μαΐου 2019. Το εισιτήριο εισόδου είναι 3 ευρώ, ενώ για παιδιά κάτω των 12 ετών η είσοδος είναι δωρεάν.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες