Ένα βήμα πιο κοντά στην αεροπορική σύνδεση Κύπρου - Κίνας

Προσχέδιο συμφωνίας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ Κύπρου και Κίνας έχει υποβάλει η Κύπρος προς τις Αρχές της Κίνας, είπε την Παρασκευή 26 Απριλίου η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Βασιλική Αναστασιάδου, η οποία μετέχει στην κυπριακή αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στο Πεκίνο.

Σε δηλώσεις της αναφορικά με τις επαφές της, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Πεκίνο, η Υπουργός ανέφερε ότι «πέραν από τις συναντήσεις με αξιωματούχους στο πλαίσιο του φόρουμ που συμμετέχουμε, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με εκπροσώπους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τεχνολογίας, η οποία μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη για την Κύπρο, τόσο για τις επικοινωνίες όσο και, γενικότερα, για τις έξυπνες πόλεις, όπως θέλουμε να μετατρέψουμε σήμερα τις πόλεις της Κύπρου, και από όπου μπορούμε να αντλήσουμε και υψηλή τεχνολογία και μεγάλη εμπειρία, και να τα μεταφέρουμε στη χώρα μας. 
Φυσικά αυτά πρέπει να γίνονται μέσα από ανταγωνιστικές και νόμιμες διαδικασίες».

Η κ. Αναστασιάδου τόνισε ότι είναι πάρα πολύ χρήσιμες αυτές οι επαφές με τη φίλη χώρα, με την οποία χθες Πέμπτη υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο προάγει, μεταξύ άλλων, τη συνδεσιμότητα. 

«Εκκρεμεί ένα προσχέδιο συμφωνίας που έχουμε υποβάλει στις Αρχές της Κίνας για αεροπορική σύνδεση μεταξύ των χωρών μας, πάνω σε μια βάση πολύ φιλελεύθερη, χωρίς περιορισμούς σε αριθμούς πτήσεων, αεροσκαφών και προορισμών στην Κίνα το οποίο, όμως, χρειάζεται να τύχει επεξεργασίας για να προχωρήσει», είπε σχετικά η Υπουργός Μεταφορών. 

Αναφερόμενη στις επαφές της στο Πεκίνο σε σχέση με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών, η κ. Αναστασιάδου είπε ότι «είναι γνωστή η παράδοση που διαθέτει η φίλη χώρα και οι εταιρείες της στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, εταιρείες, τις οποίες έχουμε επισκεφθεί και συμβουλευθεί για διάφορα θέματα και ιδιαίτερα για τα θέματα κυβερνοασφάλειας που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν ενόψει και του 5G που πρόκειται να αδειοδοτηθεί στην Κύπρο μετά τον επόμενο χρόνο».

Η Υπουργός πισκέφθηκε τα Γραφεία συγκεκριμένων εταιρειών, για να δει ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνουν, ώστε να διασφαλίσουν την κυβερνοασφάλεια, διότι, όπως είπε, είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει, ιδιαίτερα, και την Ευρώπη σήμερα. 

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα