Δ. Δημοσθένους: Tροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουρισμού η συνδεσιμότητα

Τροχοπέδη στην ανάπτυξη της Τουριστικής Βιομηχανίας είναι η πτώχευση αεροπορικών εταιρειών όπως η Germania και η Cobalt, οι οποίες επηρέασαν αρνητικά την συνδεσιμότητα της Κύπρου με σημαντικούς προορισμούς. Αυτό ανέφερε ο Δήμος Δημοσθένους, Διευθύνων Σύμβουλος της Stademos Hotels PLC, στο πλαίσιο του Business Leaders Summit 2019.

Σύμφωνα με τον Δήμο Δημοσθένους το Brexit αλλά και η αστάθεια του ρωσικού νομίσματος είναι δύο ακόμη μεγάλα εμπόδια που έχει να αντιμετωπίσει η Τουριστική Βιομηχανία το 2019, καθώς επηρεάζουν σημαντικά τους τουρίστες που προέρχονται από τις χώρες αυτές, οι οποίοι πλέον αναζητούν φθηνότερες επιλογές.
 


Για το σημαντικό θέμα της συνδεσιμότητας ο Δήμος Δημοσθένους αναφέρει πως το Υφυπουργείο Τουρισμού θα μπορούσε να βοηθήσει στην αναπλήρωση των αεροπορικών εταιρειών με κάποια κίνητρα που θα μπορούσαν να δοθούν σε ταξιδιωτικούς πράκτορες με σκοπό την επέκταση της τουριστικής περιόδου από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Ακόμη το Υφυπουργείο Τουρισμό θα μπορούσε να βοηθήσει στην περαιτέρω αναβάθμιση του προϊόντος με έμφαση σε άλλα  είδη τουρισμού όπως ο αθλητικός και ο συνεδριακός.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος, της Stademos Hotels PLC αναφέρθηκε ακόμη στους παράγοντες που εκτόξευσαν τις αφίξεις των τουριστών τα έτη 2017, 2018.  «Η ενδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης του ευρωπαίου ταξιδιώτη σίγουρα έχει βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, ως επίσης και η ανάγκη που δημιουργείται να διερευνήσουν νέους προορισμούς.»  Ένα άλλος παράγοντας που βοήθησε την Κύπρο σύμφωνα με τον Δήμο Δημοσθένους ήταν το κλείσιμο συγκεκριμένων αγορών, ενώ αξιοσημείωτο γεγονός είναι το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την Αν. Μεσόγειο με την Ελλάδα και την Κύπρο να είναι οι πιο περιζήτητοι προορισμοί. Ακόμη οι δημιουργία νέων ξενοδοχείων, οι ανακαινίσεις υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων, αλλά και συνδεσιμότητα της Κύπρου τα έτη αυτά που ήταν σε λειτουργία η  Germania και η Cobalt ήταν σημαντικοί παράγοντες για την αύξηση της τουριστικής ροής στο νησί.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο