Αυτές οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύεται να πετούν στην Ευρώπη

Toν κατάλογο των αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή σε επιχειρησιακούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επικαιροποίησε σήμερα η Κομισιόν.
 
Από τον κατάλογο βγήκαν ο εθνικός αερομεταφορέας TAAG Angola Airlines, καθώς και ο Heli Malongo, οι  οποίοι λειτουργούσαν υπό περιορισμούς από τον Νοέμβριο του 2008. Αντιθέτως σε αυτόν προστέθηκαν όλοι οι αερομεταφορείς από τη Μολδαβία, με εξαίρεση τις Air Moldova, Fly One και Aerotranscargo, λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Μολδαβίας. Ακόμη, οι αρχές πολιτικής αεροπορίας της Δομινικανής Δημοκρατίας και της Λευκορωσίας έχουν τεθεί υπό αυστηρό έλεγχο λόγω μείωσης της εποπτείας ασφάλειας που διαπιστώθηκε.

Μετά την σημερινή ενημέρωση, απαγορεύονται συνολικά 120 αεροπορικές εταιρείες από τον ουρανό της ΕΕ:

114 αερογραμμές που πιστοποιήθηκαν σε 16 κράτη, λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από τις αρχές των αερομεταφορών αυτών των κρατών, 6 μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, με βάση τις ανησυχίες όσον αφορά την ασφάλεια των ίδιων αυτών αεροπορικών εταιρειών: Avior Airlines (Βενεζουέλα), Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines Ζιμπάμπουε (Ζιμπάμπουε) και 4 επιπλέον αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Afrijet (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Comores (Κομόρες) και Iran Air.
Η Επίτροπος για τις μεταφορές της ΕΕ, Violeta Bulc, δήλωσε σχετικά ότι η διατήρηση του υψηλότερου επιπέδου ασφάλειας στους ευρωπαϊκούς ουρανούς "αποτελεί προτεραιότητα μας". "Ο κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ παραμένει ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για την επίτευξη αυτού του στόχου", σημείωσε.

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια
Ανεξαρτησίας: Ο μονόδρομος, ο δύσκολος στόχος για πεζόδρομο και ο ανταγωνισμός από τα malls
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ