Η DP World Limassol καλωσόρισε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια για το 2019

Τέσσερα νέα κρουαζιερόπλοια αφίχθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Νέο Επιβατικό Τερματικό της DP World Limassol στο λιμάνι Λεμεσού, εγκαινιάζοντας τη σεζόν κρουαζιέρας για το 2019.

Την Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019, αφίχθηκαν το Queen Mary 2, ένα από τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια παγκοσμίως και το εντυπωσιακό Costa Victoria.
 



Για πρώτη φορά κατέπλευσε την 1η Απριλίου το Viking Jupiter, ενώ τα AIDAblu και MSC Lirica ελλιμενίστηκαν στις 27 και 29 Μαρτίου αντίστοιχα.  

 

 

Πέραν των 7,000 επιβατών αφίχθηκαν στη Λεμεσό, όπου τα πλοία ελλιμενίστηκαν στο πλαίσιο μονοήμερου διαμετακομιστικού σταθμού. Οι επιβάτες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την πόλη της Λεμεσού ενώ κάποιοι από αυτούς επέλεξαν να πραγματοποιήσουν εκδρομές στις γύρω περιοχές, δίνοντας ώθηση στην τοπική οικονομία. 

Ο Γενικός Διευθυντής της DP World Limassol, Charles Meaby δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι με την υποδοχή των πρώτων κρουαζιερόπλοιων και τον μεγάλο αριθμό αφίξεων που αναμένεται για φέτος στο λιμάνι Λεμεσού. Οι προηγμένες εγκαταστάσεις του Νέου Επιβατικού Τερματικού, σε συνδυασμό με το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της DP World Limassol και το υψηλό επίπεδο εξυπηρέτησης που προσφέρεται, αποτελούν καθοριστικές παραμέτρους στην αναβάθμιση της συνολικής εμπειρίας των εταιρειών κρουαζιέρας και των επιβατών. Επιπλέον, είμαστε χαρούμενοι που η Salamis, μέσω του Salamis Filoxenia, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το λιμάνι Λεμεσού ως αφετηρία της για τη σεζόν 2019».
 

 

Για το 2019 αναμένονται γύρω στις 93 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, σημειώνοντας σημαντική αύξηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Ο κ. Meaby πρόσθεσε πως «το 2018 καταγράφηκαν στο λιμάνι Λεμεσού συνολικά 68 αφίξεις, από τις οποίες 36 αφορούσαν πλοία που χρησιμοποίησαν το λιμάνι για σκοπούς διέλευσης και 32 ως αφετηρία διαδρομής. Για το 2019, εκτιμάται αύξηση γύρω στο 40%. Συνολικά, αναμένονται γύρω στις 93 αφίξεις, από αυτές 53 για διαμετακομιστικό σταθμό και 40 αρχικής επιβίβασης/αποβίβασης. Η αυξητική τάση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2020». 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food