Διπλωματική αποστολή στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Πολυμελής διπλωματική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από Οικονομικούς και Εμπορικούς Ακολούθους Ξένων Πρεσβειών στην Αθήνα, σε συνεργασία με τον οργανισμό Enterprise Greece και υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Κύπρου στην ελληνική πρωτεύουσα, επισκέφτηκε στις 15 Μαρτίου 2019 τον χώρο ανέγερσης του εμβληματικού έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την τόνωση της εξωστρέφειας και την προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών στην Κύπρο.
 
Τους υψηλόβαθμους επισκέπτες υποδέχτηκε και ξενάγησε στον χώρο του εργοταξίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάνης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της κατασκευής της Μαρίνας Αγίας Νάπας για την ενίσχυση του ναυτικού τουρισμού στην Ανατολική Μεσόγειο και τη συμβολή του έργου στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου με την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο κ. Καραμοντάνης επισήμανε: «Η Μαρίνα Αγίας Νάπας είναι ένα μοναδικό έργο όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την κατασκευή τόσο της μαρίνας, όσο και των υπόλοιπων χώρων είναι απόλυτα πρωτοποριακή. Ήδη το σημαντικό αυτό έργο έχει αποκτήσει διεθνή φήμη, γεγονός που καταγράφεται στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από αγοραστές και επενδυτές, παγκοσμίως. Έχει ήδη πωληθεί πλέον του 75% του Ανατολικού Πύργου στη Μαρίνα Αγίας Νάπας και το ενδιαφέρον φέρεται αυξανόμενο κυρίως στις αγορές της Ρωσίας, της Μέσης Ανατολής και της Ασίας.»
 
Κατά την ξενάγηση, οι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν τη σημαντική εξέλιξη των εργασιών, καθώς η πρώτη φάση που αφορά στην υποδομή των έργων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί -με τη συμπληρωματική, τελική επιχωμάτωση να υπολείπεται - ενώ σε τελική φάση βρίσκονται και οι προκατασκευασμένες μονάδες σκυροδέματος, οι οποίες παράγονται από δύο εργοστάσια προκατασκευής σκυροδέματος κοντά στο εργοτάξιο. Όσον αφορά στο Νότιο Κυματοθραύστη, βρίσκεται σε πλήρη έκταση με μερικές προκατασκευασμένες μονάδες σκυροδέματος σε διαδικασία εγκατάστασης, την υπερκατασκευή του οδοστρώματος σχεδόν ολοκληρωμένη, και τα υποστηρικτικά θεμέλια του δρόμου στον κυματοθραύστη και τα οδικά έργα να προχωρούν σε ταχεία ολοκλήρωση. Εξάλλου, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η εξέλιξη της κατασκευής των βασικών κτιρίων και των κτιρίων που απαρτίζουν την εμπορική περιοχή. Τα γραφεία της διοίκησης και τα κυβερνητικά κτίρια προχωρούν επίσης με γρήγορο ρυθμό.
 
Στους διπλωμάτες, που δήλωσαν χαρακτηριστικά ότι δικαίως η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνεται στα πλέον φιλόδοξα έργα τόσο της Κύπρου όσο και της Ανατολικής Μεσογείου, δόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό υλικό για τις εξελίξεις και την τελική εικόνα του μεγαλειώδους αυτού έργου.

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα